Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Döntetlennel zárult az Ukrajna és Belgium közötti mérkőzés az E csoport zárófordulójában, így az ukrán csapaton kívül mindenki továbbjutott. Belgiumnak annyira megfelelt a gól nélküli döntetlen, hogy a találkozó utolsó perceiben látványosan fetrengtek, reklamáltak és minden lehetséges módon megpróbálták húzni az időt, de ennek ellenére is voltak nagy helyzetei Ukrajnának, ezekkel viszont rendre nem tudtak élni. Mivel a csoport másik mérkőzésén is döntetlen született, így Románia nyerte a csoportot, a belgák a második, míg a szlovákok a harmadik helyen végeztek, mindhárom együttes továbbjutott.

A magyar csapat továbbjutásának szempontjából kiemelten fontosak voltak az E csoport mérkőzései, így a belga-ukrán is, ahol a mi érdekeinket egy belga győzelem szolgálta.

Az ukrán szövetségi kapitány, a korábban a Fradit is irányító, Szerhij Rebrov nem számíthatott a Chelsea sztárjára, Mikhajlo Mudrikra és az ugyancsak sérült Cigankovra, míg Domenico Tedesco nem tudta nevezni a kapus, Thomas Meunier-t és Axel Witselt, míg Patson Doku helyett ezúttal Dodi Lukebakio került vissza a kezdőbe.

Első félidő

Ráérős tempóban, némi belga mezőnyfölénnyel, de helyzetek nélkül indult az első játékrész. Sok mindent elmond az első 20 percről, hogy a tegnap teljes joggal agyonszidott angol-szlovén meccs ehhez képest kész ámokfutás volt. A 20. percben aztán végre Jaremcsuk eleresztett egy lövést 18 méterről, de Koean Caastels könnyedén fogta a labdát.

És nem elég, hogy ez a meccs is pocsék volt, de Frankfurtban a 24. perc a szlovákok Ondrej Duda góljával megszerezték a vezetést a románok ellen.

A 33. percben De Bruyne próbálta meglepni egy jobboldali szabadrúgásból Trubint, amikor beadás helyett váratlanul kapura lőtt, de mellé ment a labda, és egyébként is rajta volt az ukrán kapus.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group E Ukraine v Belgium, Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne szemébe folyamatosan lézereztek az ukrán szurkolók
Fotó: AFP

A 36. percben Razvan Marin egy vitatható tizenegyessel egyenlített a szlovák-román meccsen, így egy picivel közelebb kerültünk a továbbjutáshoz.

A szlovák-román meccs összefoglalóját ide kattintva tudja elolvasni.

A belga-ukrán meccs az félidő végére leginkább egymás rugdosásáról szólt, de helyzetnek még a nyomát sem láttuk az első 45 percben.

Második félidő

A játékrész eleje ismét elkeserítően rossz focit hozott, fogalma nem volt egyetlen szurkolónak sem, hogy mit is akarhat ettől a meccstől a pályán kóbináló két csapat. Rebrov azért adott a látszatra, és az 58. percben beküldte legjobbnak tartott játékosát, Olekszandar Zincsenkót, de ez sem változtatott semmit az összképen.

Euro 2024: Ukraine - Belgium
Ahogy ezen a képen, úgy a meccsen sem nagyon történt semmi
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 73. percben aztán Carrasco lőtt egy egészségeset, Trubin pedig védett egy szépet: ez volt a félidő első említésre méltó eseménye. A 79. percben Dovbik lőtt jobbról az oldalhálóba. A 82. percben Rebrov az utolsó ászát is előhúzta a pakliból, amikor beküldte a veterán, 35 éves Andrij Jarmolenkót. A83. percben egy ravasz ukrán szögletet láthattunk: Malinovszki észrevette, hogy a

 rövid kapufához rendelt belga védő elhagyta a posztját, és kapura tekerte a labdát, Casteels az utolsó pillanatban lépett vissza és ütötte ki a labdát a vonalról.

Az utolsó percek hoztak egy-két veszélyesebb ukrán helyzetet, meg néhány veszélyesebb belga kontrát, de Carrasco már nem mert az Eb-n elátkozottnak tűnő Lukakuhoz passzolni, inkább De Bruynének adott egy rossz labdát.

Ez a döntetlen, valamint a szlovák-román meccs 1-1-es végeredménye sajnos azt jelenti, hogy Románia megnyerte a csoportot Belgium és Szlovákia előtt, míg az ukránok 4 ponttal kiestek. A magyar válogatottnak csak az este 9-kor kezdődő portugál-grúz és cseh-török meccseken dől el a sorsa, azaz, hogy bejut-e a legjobb 16 közé.

Eredmény, E csoport, 3. forduló
Belgium - Ukrajna 0-0
MHPArena, Stuttgart, v.: Anthony Taylor (angol)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről