Prostituáltakat futtatott, hogy indulhasson az olimpián

Vágólapra másolva!
Peking után anyagi gondjai támadtak, ezért bordélyházhat nyitott Logan Campbell új-zélandi tékvandós, hogy fedezni tudja felkészülését a londoni olimpiára. Tudja, hogy az emberek egy mocskos sticinek tartják, de szerinte nincs igazuk. 
Vágólapra másolva!

Campbell 2009-ben, 23 évesen nyitotta meg Aucklandben a 14 szobás "férfi klubot", amelynek honlapján köszönetet mondott a vendégeknek, hogy támogatják az olimpiai indulását. Peking előtt körülbelül 18,5 millió forintnak megfelelő összeget költött a felkészülésére, ezt nagyrészt a szülei teremtették elő, a második olimpiája előtt azonban már nem akarta őket pumpolni.

Bár Új-Zélandon legális a prostitúció, az országban nagy botrányt kavart Campbell húzása, a helyi olimpiai bizottaság meg is fenyegette, hogy ha továbbra is összekapcsolja vállakozását az olimpiával, akkor be fogják perelni.

Forrás: Getty Images/Sandra Mu

Aztán váratlan dolog történt, hirtelen pénz áramlott az új-zélandi tékvandóba, a sportág több támogatáshoz jutott, mint bármikor korábban, Campbell pedig tavaly bezárta a bordélyt. A londoni olimpián ettől még mindenki erről kérdezi, ő azonban nem szívesen beszél a témáról. Azt mondja, érzi, hogy az emberek egy mocskos striciként tekintenek rá, aki az utcasarkon bocsájtja áruba a női testeket, de szerinte rosszul ítélik meg a dolgot.

"Ez egy legális üzlet Új-Zélandon, teljesen máshogy működik, mint más országokban. Senkiről nem tudok, akit kényszerítettek volna, hogy részt vegyen benne" - védekezett Campbel. "Thaiföldön vagy más szegény országokban az embereknek sokszor nincs választásuk, és ezért kerülnekk be az iparba, nálunk azonban ez nem így van, mert egy jóléti rendszerben élünk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről