Katonai támaszponton edzett az olimpia magyar hőse

Márton Anita rio 2016 olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 12-én. Márton Anita országos csúccsal bronzérmet nyert. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szegeden tartott élménybeszámolót a riói nyári olimpia női súlylökésében bronzérmet nyert Márton Anita.
Vágólapra másolva!

„Rióban egy katonai támaszponton alakítottak ki egy teljesen felszerelt dobókört, ahol maximálisan elégedettek voltunk. Maga a versenypálya messze volt a szállástól, de megérte az utazás, nagy élmény volt” – idézte a Délmagyarország a magyar sportolót.

Márton Anita úgy fogalmazott, a dobószámokban 27 és 31 év között lehet csúcsteljesítményt hozni.

„Előbbi jelenleg az életkorom, utóbbi pedig a tokiói olimpia ideje alatt lesz, így maradtak még komoly olimpiai célok és álmok.

– mondta.

Márton Anita a dobogón Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Edzője, Eperjesi László elárulta, keménynek is kellett lenni Rióban, a selejtező előtti edzésen az utolsó próbálkozásnál például keményen rászólt Anitára, ha nem ad bele többet, a döntőbe jutás sem lesz meg. „Erre azért volt szükség, mert elég egy-két rossz mozdulat vagy túlságosan spórolós erőkifejtés, és esős és csúszós pályán már a belépőszint sem biztos” – mondta.

Márton Anitát az olimpiai pénzjutalomról is kérdezték. „Egy sportoló nem a pénzért versenyez, a pénz csak egy élet munkájának elismerése” – reagált rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!