A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Keszthelyi Rita: Egy pályafutást is gyönyörű így lezárni

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, női vízilabda, bronzmérkőzés, Magyarország - Oroszország
Hungary's Rita Keszthelyi attempts a shot during the Tokyo 2020 Olympic Games women's water polo bronze medal match between Hungary and Russia at the Tatsumi Water Polo Centre in Tokyo on August 7, 2021. (Photo by ADEK BERRY / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a harmadik helyet szombaton a tokiói olimpián, miután legyőzte az orosz csapatot, és ezzel első olimpiai érmét nyerte. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 11-9-re verte az orosz együttest. A találkozó után a válogatott csapatkapitánya, Keszthelyi Rita az örömkönnyeivel küzdve nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

„Rajtam kívül Szűcs Gabriella és Gangl Edina tudja igazán, mennyit ér az a bronzérem a korábbi negyedik helyek után. Úgy illik, hogy mindenkinek megköszönjem a sikert, az edzőtől a gyógytornászon át a családig. Először a szüleimet és a férjemet szeretném majd felhívni, és megköszönni nekik, hogy elrugdaltak idáig az elmúlt egy-két évben.

- árulta el a válogatott csapatkapitánya.

Keszthelyi Rita csapatkapitányként vezette bronzéremig a magyar női pólósokat Forrás: AFP/Adek Berry

- Az utolsó negyedet meg kellett nyernünk, sikerült elbizonytalanítanunk a lövőiket, mindenki az életéért blokkolt a sikerért. Hihetetlen, hogy a 2017-es váltás után az elmúlt évek alatt idáig jutottunk.

Érdemes volt végigcsinálni ezeket az éveket, küzdeni, mert meglett a bronzérem.

A Hős című könyv, amit nagyon szeretek, arról szól, hogy kiálljuk-e a végső próbát, belépünk-e a kapun. Én azt kértem a társaktól, ezúttal ők fogják meg a kezemet és húzzanak be engem, ahogy korábban én tettem oly sokszor velük. Sikerült!" – mondta a mérkőzés végén Keszthelyi Rita az M4 Sport kamerája előtt.

A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen. Ezúttal azonban 11-9-re a magyar csapat nyert, és ezzel első olimpiai érmét nyerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!