Vágólapra másolva!

Mira Mare Kupa 2000, első nap<br/>

Az éjjel nyílt tengeren horgonyzó zsűrihajón tartózkodók elé a vasárnap reggel 6 órai ébresztő után csodálatos látvány tárult. A tenger tükörsima felszínét egy pici szellő sem borzolta. Ez sajnos így maradt még néhány órán keresztül, ezért a zadar-sukosani kikötőtől 2 mérföldre rendezett startot 9.30-ra kellett halasztani.

A nagyon gyenge északi széllel (Tremontana) küszködtek a hajósok az első ellenőrző pontig, a sukosani világítótoronyig. Itt a szél fokozatosan nyugatira fordult, és 3-4-esre erősödött.

A második ellenőrző pont 19 mérföldre a Murter sziget mellett volt. Ezt a 14-es hajó (Lados János irányításával) lépte át először 4 óra 10 perc vitorlázás után. A mezőny elég szorosan haladt együtt, csak néhányan szakadtak le a bolytól. A nyugati szél eközben tovább erősödött, így a hajók tovább gyorsulva tehették meg a hátralévő 11 mérföldet Vodicéig.

A 14-es hajót már nem tudták megakadályozni a győzelemben, a második helyen a 28-as (Kovács János), a harmadikon a 24-es (Dr. Pintér László) csapata végzett. A 6. helyért óriási küzdelem zajlott: 4 csapat is kockáztatta a hajók épségét, de végül mindenkinek sikerült épen áthaladni a célvonalon.

Lázár Lénárd

(A tudósításhoz a Westel 900 Rt. biztosítja a technikai hátteret.)

Korábban:

Hovanecz Zoltán, a Mira Mare Travel and Yachting utazási iroda tulajdonosa egy olyan versenyt szeretett volna rendezni, ahol a végeredményt nem befolyásolja versenyzők illetve szponzoraik pénztárcájának vastagsága, hanem mindenki egyenlő feltételekkel, egyformán felszerelt hajókkal küzdhet meg a versenytársakkal és a természettel. Így született meg 1999-ben az első olyan - kizárólag magyar sportemberek részvételével megrendezett - tengeri yacht túra verseny, ahol 6 csapat 28 vállalkozó szellemű tagja 5 napon keresztül küzdött az elsőségért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!