A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Olimpiai indulási jogot szerzett a Goszleth Marcell, Szörényi Ádám kettős a balatonfüredi 470-es vitorlázó világbajnokságon, ahol kedden szélhiány miatt nem rendeztek futamot.

Az első két nap selejtezői után Goszlethék bejutottak a 39 hajót számláló Arany-csoportba, ami azt jelenti, hogy a 11 olimpiai kvóta közül egyet megszereztek. Érdekesség, hogy az Ezüst-csoportban is még három ötkarikás részvételi jogot biztosító helyet lehet szerezni, erre a legnagyobb esélye a Czégai Péter, Kutassy László duónak van. A szövetség a vb után nevezi meg, hogy melyik egység utazhat Sydneybe.

A Weöres Márta, Szilvássy Lilla párosnak nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé, a 2. csoportban folytathatják, így nem tudtak olimpiai kvótát érő helyen végezni, mivel a nők között csak hét hely volt kiadó.

A vitorlázók közül eddig Eszes Tamás (laser), a szörfösök között Gádorfalvi Áron és Luca szerzett olimpiai indulási jogot. Finn dingiben Hajdú Balázs a június 1-jén kezdődő angliai vb-n kerülhet be a sydneyi csapatba.

A balatonfüredi világbajnokságon kedden délelőttre tervezett versenyeket előbb 13 órára, majd - mivel a szél ekkor sem jött meg - 15 órára halasztották. Egy futamot elindítottak, de a gyenge szél elállt, így ezt sem tudták befejezni. A vb szerdán 9.30 órától folytatódik - feltéve, ha lesz szél.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Vitorlás Szövetség honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!