Tömeges futballragály várható Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Az ukrán kormány "rugalmasságot" kért a munkáltatóktól június 14-e délutánjára, amikor a nemzeti válogatott nyitómeccsét vívja Spanyolország együttesével a németországi futball-vb-n.
Vágólapra másolva!

A kabinet azt ajánlja a cégtulajdonosoknak, vállalatvezetőknek: tegyék lehetővé alkalmazottjaiknak, hogy tévén megnézhessék a világbajnoki újonc ukrán gárda bemutatkozó mérkőzését, amely két hét múlva, szerdán, 16 órakor kezdődik. Ezt már csak azért is célszerűnek látszik megtenni, mert - Jurij Jehanurov miniszterelnök szavaival élve: - "június 14-én, délután 4 órakor várhatóan rejtélyes tömegjárvány üti fel a fejét országunkban". Azaz jön az országos méretű futballragály, aki csak teheti, a televízió képernyője előtt fog ülni a 47 milliós népességű Ukrajnában, hogy szorítson Andrij Sevcsenkóék sikeréért.

A kormányfő a szerdai felhívásban a munkáltatók figyelmébe ajánlotta, hogy már csak azért is kezeljék ezúttal különösen rugalmasan a munkaidőt, mert a meccs kezdési időpontja egybeesik a munkanap végével, ezért vagy az előző napot indítsák egy órával korábban a gyárakban, üzemekben, hivatalokban, vagy - ha erre nincs mód - a szerdai vb-találkozó idejére állítsanak be tévékészülékeket a munkahelyeken.

"Szeretném, ha labdarúgóink tudnák, hogy a kormány és a nemzet egy emberként támogatja őket, teljes mértékben mögöttük áll" - jelentette ki Jehanurov a kormányülésen a "rugalmassági indítványt" indokolva.

Ukrajna a H csoport tagjaként Spanyolországgal, Tunéziával és Szaúd-Arábiával küzd meg a továbbjutásért, a két legjobb folytathatja a 16 között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!