"Meglepjük őket" - Dél-Korea bravúrra készül Argentína ellen

Vágólapra másolva!
Két győztes találkozik a labdarúgó-világbajnokság B csoport második fordulójában, vagyis amelyik válogatott nyer, az szinte már a legjobb 16 között érezheti magát. Az energikus dél-koreaiak alaposan megnehezíthetik az argentinok dolgát.
Vágólapra másolva!

Diego Maradona csapata ugyan 1-0-ra legyőzte Nigériát az első mérkőzésén, azonban a gólt nem valamelyik csatársztár szerezte, hanem a balhátvéd Gabriel Heinze. A válogatott kerete ugyan hemzseg a világklasszis támadóktól, de egyikük sem tudott túljárni a remekül védő Vincent Enyeama eszén, ennék ellenére a jelek szerint a szakvezető elégedett volt a támadó részleggel, hiszen továbbra is a Lionel Messi, Carlos Tévez, Gonzalo Higuaín triónak szavaz bizalmat.

A védelemben és a középpályán viszont már lesznek változások: Juan Sebastián Verón könnyebb izomsérülése miatt nem játszik, Maradona a helyén Maxi Rodríguezt szerepelteti. Ez kockázatos húzásnak tűnik, mert a középpályán így egyedül Javier Mascherano marad védekező feladattal, bár a Liverpoolban szereplő Maxinak ezen a téren is helyettesíteni kell Verónt. A stabilitást szolgálja az a változtatás is, hogy a védelem jobb oldalán Nicolás Burdisso kaphat lehetőséget a nigériaiak ellen szerepelt Jonás Gutiérrez helyén.

A nagy kérdés az, hogy a rendkívül sokat futó és szinte sohasem fáradó dél-koreaiakkal szemben érvényesül-e az argentinok technikai, tudásbeli fölénye. A meccs tulajdonképpen az egyéni képességek és a csapatmunka összecsapásaként is felfogható, bár azért az ázsiai együttesben is akadnak kiemelkedő tudású játékosok, elég, ha csak Pak Dzsi Szungra gondolunk.

A Manchester United középpályása szerint egyébként képesek lehetnek a pontszerzésre. "Argentína a legjobb csapat a csoportban, de ha úgy játszunk, mint Görögország ellen, akkor van esélyünk arra, hogy meglepjük őket" - jelentette ki. A döntetlenre azért kicsi az esély, figyelembe véve, hogy Maradonával a kispadon az argentinok még egyszer sem ikszeltek.

A koreaiak szövetségi kapitány, Huh Dzsung Mu egyébként várhatóan annyit változtat a görögök ellen szerepelt gárdán, hogy a sérüléséből felépült Li Dong Guk lesz a középcsatár, Pak Dzsu Jung visszalép a középpályára, kiszorítva a kezdő tizenegyből Jom Ki Hunt. Dél-Korea egyébként egy győzelemmel történelmet írhatna, hiszen a világbajnokság históriájában ázsiai válogatott még sohasem tudott nyerni dél-amerikai ellen.

A várható kezdőcsapatok (kezdés: 13.30):
Argentína: Romero - Burdisso, Demichelis, Samuel, Heinze, Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María, Messi, Tévez, Higuaín. Szövetségi kapitány: Maradona.
Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Csa Du Ri, Cso Jong Hung, Li Dzsung Szu, Li Jung Pjo, Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong, Pak Dzsi Szung, Li Csung Jong, Pak Dzsu Jung, Li Dong Guk. Szövetségi kapitány: Huh Dzsung Mu.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről