Az amerikaiaktól még több agresszivitást várnak

Vágólapra másolva!
A szlovének ellen kétgólos hátrányból egyenlítő amerikaiaknak le kellene győzniük Algériát, míg az észak-afrikaiaknak a három pont sem biztos, hogy elég a továbbjutáshoz.
Vágólapra másolva!

Az algériaiak akkor kerülhetnek be a legjobb 16 közé, ha legyőzik az Egyesült Államok csapatát, és a másik meccsen Anglia nem nyer - vagy ha igen, akkor nagy gólkülönbségű győzelemre van szükség. Ehhez viszont gólt kellene szerezni, és ez eddig a tornán nem ment az észak-afrikaiaknak, sőt, még próbálkozásuk is alig volt.

A szakvezető, Rabah Szadan éppen ezért azt fontolgatja, hogy a torna során először két vérbeli csatárt küld a pályára Rafik Dzsebur és Karem Matmur személyében. A kapitánynak ráadásul az első meccsen kiállított, ám eltiltását letöltő Albdelkader Ghezal is a rendelkezésére áll, ő valószínűleg csak a kispadon kezd majd. Önbizalomban mindenesetre nincs hiány az algériaiaknál, a középhátvéd Madzsid Bugerra nyilatkozata:

"A Szlovénia elleni vereségünk csak egy baleset volt, meccsről meccsre jobbak vagyunk, és hiszek benne, hogy továbbjuthatunk a csoportból".

Ehhez persze az amerikaiaknak is lesz egy-két szavuk, és Bob Bradley várhatóan megint átalakítja csapatát. Az eltiltott csatár, Robbie Findley helyett Edson Buddle kezdhet, de az is elképzelhető, hogy a balszélső Clint Dempsey húzódik előre: ez esetben Landon Donovan a bal szélen játszana, a jobb oldalra pedig Stuart Holden kerülne. A középpályán a Szlovénia ellen csereként beállt Maurice Edu is lehetőséget kaphat, mivel a szövetségi kapitány szerint a siker titka az agresszivitás lehet.

"A szlovének ellen a szünet után, amikor hátrányban voltunk és mennünk kellett előre, éreztem az egész csapaton a lendületet. Letámadtunk, nem hagytunk területet az ellenfélnek, gyorsan visszaszereztük a labdát" -elemezte a mérkőzést Bradley kapitány.

Algéria: Mbuli - Bugerra, Hallisz, Jahja, Belhadzs, Jebda, Laszen, Ziani, Kadir, Matmur, Dzsebur. Szövetségi kapitány: Szadan.
Egyesült Államok: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra, Donovan, M. Bradley, Edu, Dempsey, Altidore, Buddle. Szövetségi kapitány: B. Bradley.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről