Henry majdnem cipő nélkül maradt

Vágólapra másolva!
Kevés hiányzott, hogy más cipőjében lépjen pályára Thierry Henry az Uruguay elleni vb-meccsen, sajátját ugyanis a johannesburgi repülőtéren hagyta.
Vágólapra másolva!

A franciák Fokvárosban játszották első mérkőzésüket, ahová egy nappal a találkozó előtt érkeztek meg Johannesburgból - ám az induláskor a repülőtéren elhagyták Henry cipőjét. Erre viszont már csak Fokvárosban jöttek rá, így heves telefonálgatás vette kezdetét.

A franciák az egyik szállítással foglalkozó cég dél-afrikai igazgatóját keresték meg a problémájukkal, aki utólag elmondta: azt gondolta, hogy nem tudja végrehajtani a kért feladatot egy nap alatt a helyi bürokrácia miatt. Végül azonban sikerült, amihez persze az is kellett, hogy a fokvárosi közlekedési hatóság is besegítsen.

A cipők három órával a kezdés előtt érkeztek meg a repülőtérre, ahonnan két órába tellett eljuttatni őket a stadionba. "Miközben igyekeztem túljutni a rengeteg biztonsági ellenőrzésen, a franciák háromszor is felhívtak, és egyre csak azt kérdezték, hogy hol vannak a cipők" - mesélte a helyi közlekedési vállalat szóvivője, Merle Lourens.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!