A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Webbék majdnem elsírták magukat

Vágólapra másolva!
A negyeddöntő és az elődöntőbeli mellőzés után teljesen váratlanul érte Howard Webbet és asszisztenseit, hogy ők vezethetik a vasárnapi vb-döntőt. Az örömtől szinte elsírták magukat.
Vágólapra másolva!

A Soccerway.com internetes oldalnak nyilatkozó egyik partjelző, Michael Mullarkey azt mondta, nem számítottak rá, hogy lesz még dolguk Dél-Afrikában.

"Ha sem a negyed- sem az elődöntőben nem kapsz munkát, akkor azért csodálkozol, ha rád bízzák a döntőt."

Mullarkey azt is elmondta, milyen érzés volt, amikor megkapták a felkérést, és milyen volt 2006-ban a tévében nézni a vb-döntőt.

"Amikor megtudtuk, hogy mi vezethetjük a döntőt, az valami hihetetlen volt, nem sok hiányzott, hogy elsírjuk magunkat. Amikor a 2006-os döntőt néztem a tévében, álmomban sem gondoltam volna, hogy 2010-ben én fogok majd lengetni az utolsó meccsen."

Howard Webb, a vasárnapi döntő bírója büszke rá, hogy pályára léphet a hollandokkal és a spanyolokkal együtt.

"Felemelő érzés, hogy bennünket választottak a döntőre" - mondta Webb. "Ez egy páratlan elismerés egy játékvezető számára. Büszkék vagyunk rá, hogy az angol szövetséget, illetve valamennyi, a vébén dolgozó játékvezetőt képviselhetjük vasárnap este. Szeretnénk megmutatni, hogy milyen jók az angol bírók."

Egyáltalán nem meglepő, hogy a bíró tisztában van vele, mennyire fontos a vébé utolsó meccse.

"Ez a világbajnokság, ami hihetetlenül fontos az egész világon. Tisztában vagyunk a meccs jelentőségével, úgyhogy abszolút koncentráltak leszünk. Igyekszünk majd higgadt körülményeket teremteni a pályán, és minden tudásunkkal azon leszünk, hogy a jövőben is lehetőséget kapjunk hasonlóan fontos mérkőzéseken."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!