A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Barna nadrággal nehéz piros lapot adni

Iran holds Portugal to 1-1 draw, but Portugal fights off Iran to advance in World Cup Russia Russian 2018 FIFA World Cup football soccer
Cristiano Ronaldo of Portugal, left, challenges Morteza Pouraliganji of Iran in their Group B match during the 2018 FIFA World Cup in Saransk, Russia, 25 June 2018. Mexico won its World Cup opener, hanging on to defeat defending champion Germany 1-0 in Moscow. Hirving Lozano scored in the 35th minute for the game's only goal. Germany dominated possession (61 percent) throughout the match, but Mexico consistently threatened on the counter-attack. Mexico failed to convert a number of chances, unable to play the final ball and increase their lead. Mexico sat back and absorbed pressure in the second half, defending well as a unit and preventing Germany from getting many clear chances on goal. Germany completed Germany managed 25 shots, with nine on target. Defender Rafael Marquez came on a substitute for Mexico, becoming just the third player to appear in five World Cups. Goalkeeper Guillermo Ochoa was the hero again, four years after a tremendous performance in Brazil.
Vágólapra másolva!
Eszünk ágában nincs szembemenni a kiváló volt FIFA-játékvezető Bede Ferenc Origónak adott véleményével, amelyben azt mondta, hogy a portugál Cristiano Ronaldo felelőtlen kézhasználat miatt kapott csak sárga lapot az 1-1-re végződött Portugália-Irán vb-mérkőzésen. Ám az a helyzet, hogy akárhányszor nézzük meg a délutáni randevúnak bajosan nevezhető Ronaldo-Puraligandzsi találkozást, annál inkább feljön a szemünk előtt egy piros lap és egy barna nadrágos fekete mezes.
Vágólapra másolva!

Nézzük akkor újra a nagy találkozást.

Van ennek a történetnek két olyan pontja, amelyet nem szabad szó nélkül hagyni.

Moszkvában azért kezdték el vizsgálni Ronaldo mozdulatát, mert azt akarták eldönteni, hogy jár-e piros lap a mozdulatért.

A paraguayi bíró, Enrique Cáceres azonban sárga lapot rántott elő a zsebéből. Már ez értelmezhetetlen, mert ha valamit piros lap adása miatt néznek vissza, ott két döntés születhet. A piros lap, vagy semmi, azaz a mehet tovább. Automatikus, legalább egymeccses eltiltás (az Uruguay elleni nyolcaddöntőből), vagy semmi sem.

Frissítés

Kele János blogger, sportújságíró a cikk megjelenése után jelentkezett és a következőket mondta. "A VAR szituációkat korlátoz, azaz azt mondja meg, mikor, milyen esetekben használják a technikát. Nem a döntési lehetőségeket korlátozza.
Vissza lehet tehát nézni a potenciális piros lapot. Pont. De miután visszanézték, olyan döntésnek kell születnie, amely a szabályoknak megfelelő. ha az sárga lap, akkor sárga lap. Az egy másik kérdés, hogy potenciális sárga lapokat nem néznek vissza."

Ezzel el is érkeztünk a paraguayi bíróhoz, Enrique Cácereshez, aki már akkor rettegett, amikor elindult a pálya szélén lévő monitorhoz. Sok minden eszébe juthatott. A főnökök állandó intelme, amelyek közül a legtöbbször az hangzott el, hogy ezt a világbajnokságot az olyan sztárok miatt nézik, mint Cristiano Ronaldo. És nem Puraligandzsi miatt.

A monitor felé közeledve, tele gatyával gondolt arra, hogy most neki kell kiállítania a világfutball egyik istenét.

Miközben a másik épp most próbál versenyben maradni csapatával, Argentínával. Kiállítás? Na ne. Mit fog szólni Collina, Infantino? Talán még Blatter is küld egy táviratot, bár az annyira most nem érdekes. De akkor is.

Se Messi, se Ronaldo?

És én legyek az, aki ezt meghúzza? Hogy aztán rólam cikkezzen a világsajtó, hogy hazaküldjenek, hogy ne holnap már napidíjat se kapjak? Anya, segíts.

Ronaldo és Puraligandzsi találkozása. Nem délutáni randevú Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Enrique Cáceres visszaballagott a pályára, előhúzta a sárga lapot. Talán nagyobb kő esett le a szívéről, mint Ronaldónak. A FIFA ellenőr is visszaült a székébe, nincs itt semmi baj, mi is lesz ma a vacsora?

Enrique Cáceres még levezette a hátralévő pár percet, aztán ment mindenki a dolgára. A bíró gyorsan az öltözőbe, a VIP-vendégek a hidegtálakhoz, Ronaldo a zuhany alá, Portugália a legjobb 16 közé.

Irán meg haza.

Szavazzon!

Mit kellett volna ítélnie a játékvezetőnek?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!