A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Két drámai meccs után most a boldogságtól sírhat Brazília

Paulinho, Neymar, Willian, brazil válogatott, foci vb
Paulinho góljával szerzett vezetést a brazil válogatott
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott Paulinho és Thiago Silva góljaival 2-0-ra legyőzte Szerbiát a labdarúgó-világbajnokság E-csoportjának 3. fordulójában, és első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Tite csapata hétfő délután Szamarában lép pályára Mexikó ellen. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható.
Vágólapra másolva!

Az E-csoportban eddig csak azt könyvelhettük el, hogy a már biztosan búcsúzó Costa Rica számára véget ér a torna. Előtte viszont hatalmas volt a tülekedés, hiszen Brazília és Svájc négy-négy, míg Szerbia három ponttal állt a kvartettben. Mivel az nehezen volt elképzelhető, hogy Svájc a már kiesett Costa Ricától kikapna, így Szerbia és Brazília egymás között dönthette el, melyikük jut a kieséses szakaszba.

A brazil szurkolók mosolyogva várták a szerbek elleni rangadót Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A brazilok számára intő jel lehetett a találkozó előtt, hogy a legutóbbi hét vb-meccsükből hatot nem tudtak megnyerni európai csapat ellen. Legutóbb négy évvel ezelőtt, a hazai rendezésű világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában győzték le 3-1-re a horvátokat.

Ahogy az várható volt, a dél-amerikai csapat magához ragadta az irányítást a mérkőzés elején. Az első percekben Neymar több remek cselt is bemutatott, és Gabriel Jesus is rúghatott egy ziccert, amibe az iráni Alireza Faghani játékvezető kissé elkésve belesípolt les miatt.

A 10. percben cserélni kényszerültek a brazilok. A megsérült Marcelo helyére Filipe Luis érkezett a védelem baloldalára.

A jobbhátvéd Danilo után a Marcelót is elvesztette a brazil csapat Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Az első ziccerre a 25. percig kellett várni. Gabriel Jesus tört be balról a tizenhatoson belülre, egy köténnyel átjátszotta Antonio Rukavinát, majd hagyta a labdát a lendületből érkező Neymarnak, aki kiszorított szögből, hat méterről lőtt, de a szerbek kapusa, Vladimir Sztojkovics vetődve hárított.

Négy perccel később Neymar tökéletes ütemű kiugratásával Gabriel Jesus lépett ki ziccerben, öt méterre a kaputól egy csellel elfektette Milos Veljkovicsot, azonban a visszaérő Nikola Milenkovics a lövés pillanatában becsúszva blokkolni tudott.

A 36. percben a brazilok megszerezték a vezetést.

Coutinho pazar indítása után Paulinho startolt rá a labdára, majd egy elegáns mozdulattal átpöccintette azt a rossz ütemben kimozduló Sztojkovics feje fölött.

Coutinho az eddigi három vb-meccsén három gólból vette ki a részét. Svájc és Costa Rica elleni is betalált, ezúttal gólpasszt adott.

A fordulás után a brazilok átadták a területet a szerbeknek, akik érezhetően tanácstalanok voltak támadásban. Az első lehetőségecskére az 56. percig kellett várni. Szergej Milinkovics-Szavics balról belőtt labdájára Alisson mozdult ki a kapuból, de Miranda megelőzte és kis híján a saját kapujába lőtt. Az ellentámadásból növelhették volna az előnyüket a brazilok. Egy gyors kontratámadás végén Coutinho indította Neymart, aki begyalogolt a szerb kapuig, majd lábbon lőtte Sztojkovicsot.

Neymar a szerbek elleni meccsen is lubickolt a pályán Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Eduardo Nicolau

A 60. percben egyenlíthettek volna a szerbek.

Rukavina jobbról belőtt labdáját Alisson rossz helyre tenyerelte, a szemből érkező Alekszandar Mitrovics azonban nem tudott az üresen maradt kapuba fejelni, helyette a biztosító Thiago Silvát találta telibe.

A 67. percben a brazilok eldöntötték a mérkőzést.

Neymar baloldali szögletére Thiago Silva robbant be a rövid oldalon, és a jobb felső sarokba fejelt.

A második gól után a szerbek feladták, a brazilok pedig örömfutballt mutattak be. A 82. és a 86. percben Neymar kétszer is betalálhatott volna, előbb 14 méterről a kapu fölé lőtt, majd egy lecsorgót követően át akarta emelni Sztojkovicsot, de a szerb kapust másodszor nem lehetett ugyanazzal megetetni.

A hosszabbítás perceiben Neymar újra szembe került Sztojkoviccsal, de a világ legdrágább játékosa ezen az estén nem tudott kifogni a veterán szerb kapuson, így be kellett érnie egy gólpasszal.

Ezzel a győzelemmel a brazilok az E-csoport élén végeztek. A hétfő délutáni nyolcaddöntőben Mexikó ellen lépnek pályára, Szamarában.

A második helyen továbbjutó svájciak kedden délután a svédekkel mérkőznek, Szentpéterváron.

1Sípszó (kezd + vég)
10CsereMarcelo
33Sárga lapAdem Ljajic
33Sárga lapAdem Ljajic
36Gól
36GólPaulinho
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
48Sárga lapNemanja Matic
48Sárga lapNemanja Matic
65CserePaulinho
67Gól
68GólThiago Silva
70Sárga lapAleksandar Mitrovic
70Sárga lapAleksandar Mitrovic
75CsereAdem Ljajic
79CserePhilippe Coutinho
81CsereFilip Kostic
89CsereAleksandar Mitrovic
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Japán 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Németország 3 1 1 1 6-5 1 4
V
D
GY
3.
Spanyolország 3 1 1 1 9-3 6 4
GY
D
V
4.
Costa Rica 3 1 2 0 3-11 -8 3
V
GY
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!