Vágólapra másolva!
Bár két és fél hete már játszott (a Bormiese elleni edzőmérkőzés 17-0-ás győzelméből két góllal vette ki részét), hivatalosan mégis vasárnap tért vissza Ronaldo, az Internazionale labdarúgócsapatának térdsérülésből felépült brazil sztárja.

A milánói klub a szenegáli válogatott helyett érkező nigériai bajnok Enyimba Lagost fogadta a San Siróban egy jótékonysági találkozón. Ronaldo 35 percet töltött a pályán, s ez idő alatt meglehetősen aktív volt. A 18. percben Christian Vieri góljánál előkészítőként jeleskedett, majd a 22. percben maga is betalált. Tíz perccel a szünet előtt a 40 ezer néző vastapssal köszönte meg a játékát, helyére Nicola Ventola jött be. "Jól érzem magam, és remélem, még sok hasonló gólt lövök. A térdem bírta a terhelést, így bízom a sikeres folytatásban - mondta szereplését követően a csatár. A mérkőzést az Internazionale 7-0-ra nyerte meg. Vieri még a 41., majd az 55., végül - tizenegyesből - a 60. percben volt eredményes, mellette Adriano (70.) és Ventola (82.) szerzett gólt.

Ronaldo térdét először 1999. november 30-án műtötték meg. Több mint négyhónapos lábadozás után tavaly április 12-én, a Lazio elleni Olasz Kupa-döntő első találkozóján tért vissza: csereként állt be, majd hat perc játék után megint térdszalag-szakadást szenvedett. Újabb sérüléséből idén májusban épült fel. Hector Cúper, az Inter nyáron kinevezett edzője bízik abban, hogy a brazil klasszis teljesen egészséges lesz a jövő hét végén kezdődő bajnokság rajtjára.

Korábban:

Ronaldo ismét a pályán

Mindent egy helyen az Eb-ről