Vágólapra másolva!
Megsérült a félnehézsúlyú világbajnok, Dariusz Michalczewski, ezért elmarad a szeptember 15-ére, Hamburgba tervezett bokszgála. Számunkra azért érdekes különösképpen, mert így elmarad Michalczewski hamburgi klubtársának, a pehelysúly volt világbajnokának, Kovács Istvánnak a mérkőzése is. Kovács június 16-án Budapesten vesztette el címét, azóta ez lett volna az első összecsapása.

"Vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt" - mondta érdeklődésünkre. "Honvágyam volt, ezért örömmel jöttem haza, viszont a felkészülési időszak közepén voltam, kezdtem igazán formába lendülni, most majd kezdhetem újra."

Hogy mikor kezdi el - vagy folytatja - az edzéseket, egyelőre nem tudni. A hamburgi Universum Box Promotion vezetői még nem döntötték el, mikor lesz az új gála, ez sok mindentől, nem utolsó sorban a Premiere tévétársaságtól is függ.

"Hétfőn vagy kedden beszélek a hamburgiakkal" - folytatta Kovács -"akkor talán már okosabb leszek. Egyébként már majdnem megvolt az ellenfelem is, úgy tudom, hogy egy kemény amerikai bokszolóval tárgyalt az Universum. Kérdés, hogy az új meccsre vele, vagy valaki mással kell-e majd egyezkedni."

Korábban:

Michalczewski később védheti meg címét

Kósa Tamás

Mindent egy helyen az Eb-ről