Vágólapra másolva!
Andre Agassi és Marat Szafin kicsit megszenvedett ugyan, mégis továbblépett az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójából. Ugyanerre a sorsra szeretne jutni ma az első helyen kiemelt brazil Kuerten, sőt talán még a magyar Mandula Petra is. Igaz, utóbbi helyzete nehezebb, hiszen női párosban az első helyen kiemelt kettőssel kell meccselnie.

Agassi nagy csatában győzte
le a chilei Massut

A másik sztár, a második helyen kiemelt Andre Agassi kicsit szenvedett a chilei Nicolas Massu ellen. Az első játszmát rövidítésben el is vesztette az egykori világelső, de végül összeszedte magát és 6:7, 6:4, 6:2, 7:6-ra nyert. "Nagyszerű mérkőzés volt az elejétől a végéig" - lelkendezett Agassi. - "Figyelnem kellett a feladatomra, ez a mérkőzés ma bizonyította, hogy a koncentrációmmal nincs baj. Teszteltem magam, mennyi kell a győzelemhez."

Nagy bajban lehetett volna a címvédő orosz Marat Szafin is. Ahogy tegnap megjósoltuk, a horvát Ljubicic ellen akár ki is kaphat. Nos, nem sok hiányzott ehhez. Szafin ugyan négy játszmában nyert, de ne feledjük, minden szett rövidítésben dőlt el (7:6, 6:7, 7:6, 7:6), és a hosszú összecsapáson mindössze egyszer tudta elényerni ellenfele adogatójátékát.

Ha már tegnap említettük Navratilova bemutatkozását, akkor érdemes beszámolni az eredményről is. A veterán amerikai játékos a spanyol Sanchez-Vicario oldalán 7:5, 6:3-ra verte a Bianka Lamade, Patty Schnyder német, svájci párost, és bejutott a 2. fordulóba, ahol a Tatjana Perebijnis, Tatjana Pucsek ukrán, fehérorosz kettőssel kerül majd szembe. Hogy a fehérorosz nem mindig ellenség, arra a vegyespáros a bizonyíték: Navratilova ma Mirnyij oldalán az első helyen kiemelt, ausztrál Rennae Stubbs, Todd Woodbridge duó ellen próbál szerencsét.

Pénteken mindkét világelső pályára lép. A hölgyeknél a svájci Martina Hingis a horvát Iva Majolival mérkőzik, aki sérülése miatt már évek óta "nem az igazi". Így Hingis győzelme nem is lehet kétséges. A harmadik kiemelt amerikai Lindsay Davenport a 27. kiemelt spanyol Montolióval találkozik, itt ugyanúgy az esélyesebb sikerét várjuk. A férfiaknál sem lehet vitás Gustavo Kuerten sikere, hiszen a dán Pless nem egy súlycsoportbeli ellenfél.

Izgalmas lehet viszont az Ivanisevic-Gimmelstob derbi, főleg, amióta az egyik főpályán, őrjöngő nézők előtt az amerikai játékos öt szettben megverte a cseh Tabarát. Persze, Ivanisevicet sem kell félteni, ő még mindig sérült válla jó szándékában bízik, abban, hogy a testrésze ezúttal sem hagyja cserben. Egyetlen magyarként Mandula Petra nagyon nehéz helyzetben van, hiszen az osztrák Patricia Wartusch-sal oldalán az első helyen kiemelt Lisa Raymond, Rennae Stubbs amerikai, ausztrál kettőssel mérkőzik a 6-os pálya második összecsapásán. Csoda lenne a siker...

Érdekesebb párosítások:
Nők, egyes, 3. forduló:
Hingis (svájci, 1.) - Majoli (horvát)
S. Williams (amerikai, 10.) - Sucha (szlovák)
Davenport (amerikai, 3.) - Montolio (spanyol, 27.)

Férfiak, egyes, 2. forduló:
Gimelstob (amerikai) - Ivanisevic (horvát, 15.)
Kuerten (brazil, 1.) - Pless (dán)

Nők, páros, 2. forduló:
Glass, Weingartner (német) - S. Williams, V. Williams (amerikai, 9.)
Raymond, Stubbs (amerikai, ausztrál, 1.) - Mandula Petra, Patricia Wartusch (magyar, osztrák)

Vegyespáros, 1. forduló:
Stubbs, Woodbridge (ausztrál, 1.) - Navratilova, Mirnyij (amerikai, fehérorosz)

Pincési László

Korábban:

Ivanisevic győzelemmel kezdett a US Openen

Mindent egy helyen az Eb-ről