Vágólapra másolva!
Már bizonyos, hogy a magyar válogatott nem utazik haza érem nélkül a nimes-i vívó-világbajnokságról, a férfi kardcsapat ugyanis magabiztos vívással beverekedte magát a döntőbe, a  női párbajtőrözők pedig az elődöntőbe jutottak.

Fotó: Nemzeti Sport
Lehengerlően vívtak

A Nagy Tímea, Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összeállítású párbajtőr-válogatott két győzelemmel bekerült az elődöntőbe. A magyarok világranglistás helyezésük alapján az első körben nem léptek pástra a 26 csapatos mezőnyben, a 16 között azután könnyedén győzték le a nem túlságosan erős hongkongiakat (45-28). Nagy (plusz 12) és Mincza (plusz 10) nagyon jól vívott, Hormay (mínusz 2), illetve a csereként beálló Tóth (mínusz 3) viszont kicsit visszafogott volt.

A negyeddöntőben a lengyelek következtek, a továbbjutás nem volt kérdéses. Nagy ezúttal is remekelt (plusz 10), de Mincza (plusz 5) és Hormay (plusz 3) is meggyőző teljesítményt nyújtott. Tóth nem kapott lehetőséget. A franciák - Laura Flessellel - meglepetésre már az első párharcukat elvesztették a fehéroroszokkal szemben, így rögtön el is búcsúzhattak érmes reményeiktől.

Eredmények, férfi kard, az elődöntőben:
Oroszország - Németország 45-37
Magyarország - Románia 45-28
A döntő 18.10 órakor kezdődik.

Női párbajtőr, a negyeddöntőben:
Olaszország - Fehéroroszország 27-26
Svájc - Koreai Köztársaság 45-30
Magyarország - Lengyelország 45-27
Oroszország - Németország 45-41
A döntőbe kerülésért a magyarok az oroszokkal vívnak.

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről