Vágólapra másolva!
A  Ko-Ko Generali klubban Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszónő beszélt idei esztendejéről, amerikai tanulmányairól és a jövőjéről. Nyáron sikert sikerre halmozott a fukuokai világbajnokságon - egy arany- és egy bronzérmet szerzett -, majd augusztusban Amerikába "költözött", ahol jelenleg marketinget tanul, emellett természetesen az úszással fekszik és kel.
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Kovács Ágitól most már az amerikaiak is félhetnek

Mivel más hosszak a "divatosak" a tengerentúlon, Áginak alkalmazkodnia kellett az új távokhoz, ám az olimpiai bajnok a 25 yardos (alig több, mint 21 méteres) medencékben is ugyanolyan sikeres, mint a megszokott 25 vagy 50 méteresben: "A Texas állambeli Austinban minden idők második legjobb eredményét értem el: tizennégy századdal maradtam csak el Kristy Koval amerikai rekordjától (amely a medence speciális mérete miatt egyben világrekord is). Mivel azonban ő már befejezte az egyetemet, nem lesz esélye javítani, én pedig még úszhatok jobbat. Legközelebb karácsony másnapján fogok versenykőre lépni, márciusban pedig a legnagyobb versenyen, az amerikai egyetemi bajnokságon veszek részt." Ezt követően nem sokkal újra Magyarországon üdvözölhetjük majd Kovács Ágnest, májusban ugyanis három hónapra hazajön. A legközelebbi "igazi" világversenyre már most készül, a nyáron lesz a berlini Európa-bajnokság, ahol szeretne minél jobb eredményeket elérni és minél több aranyérmet megszerezni.

Az [origo] kérdésére, miszerint mennyiben erősebb, avagy mennyiben különbözik az amerikai mezőny a magyartól, Ági azt válaszolta: "Mivel rövidebb a táv, új nevek is feltűnnek, akik meglehet, nem olyan gyorsak, de jól fordulnak. A mezőny erős, ugyanis az amerikai úszók nagyon jók, azok is jó időeredményeket produkálnak, akiket a világversenyeken nem látunk. Ráadásul a vb-ken csak országonként két versenyző indul, itt pedig a többiek is itt vannak."

jp

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről