A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Alioum Boukar (kameruni): Noha az Afrikai Nemzetek Kupája legjobb kapusának a szenegáli Syllát választották meg, kameruni kollégája, Boukar is kiváló teljesítményt nyújtott a tornán. Szerepléséről mindent elmond, hogy a kameruni válogatott egyetlen gólt sem kapott a sorozat alatt, ráadásul a döntőben a büntetőpárbajban két tizenegyest is megfogott.
Ferdinand Coly (szenegáli): Az afrikai kontinensviadal egyik legjobb játékosa a szenegáliak jobbhátvédje volt, aki csupa szív játékával, és lendületes előretöréseivel a játékos megfigyelők érdeklődését is magára vonta, így hamarosan válogathat a jobbnál jobb ajánlatok között. Szinte csoda, hogy eddig nem vették észre, hiszen klubcsapatával, az RC Lensszal vezeti a francia bajnokságot. Nureddin Najbet (marokkói, RC Deportivo): A középhátvéd legszívesebben a múlt hetet is Maliban töltötte volna az Afrika-kupán, ám válogatottja már a csoportmérkőzések során búcsúzott a küzdelemtől. Najbet így visszatért klubcsapatához, a Deportivóhoz, ahol kiváló játékkal bizonyította, hogy a marokkóiak leszereplése elsősorban nem rajta múlott. Rigobert Song (kameruni): A Szelídíthetetlen Oroszlánok csapatkapitánya kis híján a pokolba jutott a döntőt követő tizenegyesrúgások során, hiszen sorsdöntő pillanatban kihagyta büntetőjét, de szerencséjére a gárda így is nyerni tudott. A középhátvéd az egész tornán hiba nélkül futballozott, és nem kis szerepe volt abban, hogy a kameruniak egyetlen gólt sem kaptak a sorozat alatt. Christophe Delmotte (francia, Olympique Lyon): A lyoni gárda a múlt héten megkezdte a felzárkózást a francia bajnokság éllovasa, a Lens mögé, hiszen öt pontot hozott a listavezetőn. Az ES Troyes elleni találkozón még a balhátvéd Delmotte is betalált, aki egyébként is kitűnően futballozott.
Luigi Sartor (olasz, AC Parma): A pármai együttes katasztrofális szezonkezdetet követően kezd kilábalni a hullámvölgyből, amit a hét végén a Lazio elleni győzelemmel demonstrált. A mérkőzés legjobbja a hazaiak jobb oldali középpályása, Sartor volt, aki több remek elfutással vétette észre magát, és a közönség vastapsa mellett ment le a pályáról. Salomon Olembé (kameruni): A fiatal középpályás meglehetősen mozgalmas évkezdetet mondhat magáénak. Januárban klubot váltott, az FC Nantes-ból az Olympique Marseille-be tette át a székhelyét, de új csapatában még egyetlen percet sem játszott, mivel elutazott az Afrikai Nemzetek Kupájára, ahol aranyérmet nyert. Különösen a Mali elleni elődöntőn futballozott kiválóan, ekkor két gólt is szerzett. Paul Ince (angol, Middlesbrough FC): A veterán középpályás még mindig minden mérkőzésen teljes odaadással küzd, nem hiába Kormányzó a beceneve. A hét végén a Leeds United ellen lépett pályára, és harcossága mellett egy kissé szerencsés góllal is felhívta magára a figyelmet, aminek köszönhetően őt választották meg a 90 perc legjobbjának. Jörg Böhme (német, Schalke 04): a gelsenkircheni gárda valósággal lelépte egyik legnagyobb riválisát, a Bayern Münchent a hét végén a Bundesligában, a királykékek öt gólt rámoltak be Oliver Kahn kapujába. A hazaiak bal oldali középpályása, Böhme ebből egyet vállalt, de ezen kívül még egy találatot előkészített, és kiválóan futballozott. Pedig az őszi szezon végén még saját közönsége is kifütyülte, olyan rosszul ment neki a játék.
Brian McBride (amerikai): az Amerikai Egyesült Államok válogatottja eddig mindegyik Gold Cupon bejutott a legjobb négy közé, és nem történt ez másként az idei tornán sem. Mindehhez azonban elengedhetetlenek voltak a Columbus Crew csatárának, McBride-nak a góljai, aki előbb a csoportmérkőzések során Kuba ellen volt eredményes, majd a negyeddöntőben Salvador ellen 25 perc alatt mesterhármast ért el. Fernando Morientes (spanyol, Real Madrid): A hét közepén még mindenki a királyi gárda visszaeséséről beszélt, hiszen a madridiak egymást követő két bajnokijukon vereséget szenvedtek, de a hét végén a csapat csattanós választ adott a kritikusoknak. A Las Palmas 7-0-s legázolásából Morientes egymaga öt góllal vette ki a részét, ráadásul még növelhette is volna találatainak számát, ám kihagyott egy tizenegyest.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (január 28.- február 3.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!