A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A holland válogatott ugyan nem jutott ki a világbajnokságra, de a németalföldi futballisták továbbra is keresettnek számítanak a játékospiacon. A legújabb hírek szerint a PSV Eindhoven középpályásáért, Mark van Bommelért a Lazio és az Arsenal versenyez, míg a Juventus "pitbullját", Edgar Davidsot a Paris Saint-Germain akarja megszerezni.

A római egyesület a nyárra nagy változásokat tervez játékoskeretében, fő célkitűzésük egy kiváló középpályás megszerzése. Az első számú kiszemelt a Leedsben szereplő francia Oliver Dacourt volt, ám ő kijelentette, hogy esze ágában sincsen a Lazióba szerződni, ami nem csoda, figyelembe véve, hogy ő színes bőrű, márpedig a Lazio drukkerei éppen rasszista viselkedésükről híresek.

A római gárda figyelme ezt követően fordult a PSV Eindhoven csapatkapitánya, Marc van Bommel felé, aki az utóbbi másfél évben kiváló formában futballozott. Az előző idényben őt választották a bajnokság legjobb játékosának Hollandiában, és manapság már stabil csapattagnak számít a nemzeti tizenegyben is, ahol eddig egyszer volt eredményes, az viszont nem akármilyen találat volt: tavaly nyáron közel 35 méterről bombázott az angolok hálójába.

Van Bommelt szerződése 2005-ig köti a PSV-hez, de kicsi a valószínűsége, hogy kitölti kontraktusát, annál is inkább, mert nemcsak a Lazio, az angol Arsenal is szívesen látná soraiban. Mivel mindkét klub hajlandó kifizetni az eindhoveniek által kért összeget, 14 millió fontot (5,5 milliárd forint), így a játékoson múlik, hogy hol folytatja pályafutását: Angliában vagy Olaszországban. Rossz hír a rómaiak számára, hogy a múlt héten Van Bommel azt nyilatkozta: érzése szerint játékstílusához a Premier League illik a leginkább.

Ami Edgar Davidsot illeti, az ő helyzete meglehetősen bizonytalan a Juventusnál: noha játéktudása vitathatatlan, mint ahogyan azt sem tagadhatja senki, hogy világklasszis futballista, ugyanakkor rengeteg fegyelmezetlensége és piros lapja miatt nem lopta be magát a mester, Marcello Lippi szívébe. A zuhanyhíradó szerint a nyáron mindenképpen megválnak tőle Torinóban, a kérdés csak az, ki veszi meg a Zebráktól.

Noha Davids állítása szerint legszívesebben Angliába szerződne, könnyen lehet, hogy ez a vágya nem valósul meg, mert jelenleg csak a Paris Saint-Germain érdeklődése komoly iránta. A párizsiak megfigyelőket küldtek a Juve meccseire, elégedettek voltak a látottakkal és megtették az ajánlatukat a torinóiaknak. Persze ha Davids nem akar Párizsba szerződni, akkor a Juventus hiába akarja eladni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!