A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kikapott Anna Kurnyikova a római Tennis Masters-sorozat harmadik fordulójában, és a hírek szerint nem véletlenül kért a Ruano Pascual elleni találkozón többször is orvosi segítséget. Elképzelhető, hogy ő sem indulhat a Roland Garroson. Karrierje legcsúfosabb vereségét szenvedte el a salakspecialistának számító Pierce, akit 6:0, 6:0-ra Capriati iskolázott le.

Mélypontjához érkezett Mary Pierce karrierje. Az egykori Roland Garros-győztes francia a római Tennis Masters-versenyen kínos, 6:0, 6:0-s vereséget szenvedett Jennifer Capriatitól. Az amerikai teniszezőnő életében először akár meg is nyerheti a tornát, eddig háromszor sikerült a negyeddöntőig jutnia, még 1990-ben, 1991-ben és 1993-ban, ám az utóbbi öt esztendőben még a második fordulót sem élte túl. Capriati következő ellenfele a szintén francia, tavaly döntős Amelie Mauresmo lesz, aki a japán Szugijama fölött diadalmaskodott (6:0, 6:2).

Meglepetésre kiesett a címvédő jugoszláv Jelena Dokic, őt az az orosz Anasztaszia Miskina verte 5:7, 6:4, 6:3-ra, aki egy hete Berlinben a második körben kiesett ellene. Miskina ellenfele az amerikai Serena Williams lesz, ő a cseh Chladkovát búcsúztatta (6:1, 6:2). Kiesett az orosz Anna Kurnyikova is, aki nem bírt a spanyol Virginia Ruano Pascuallal (6:3, 6:2). Sőt, a második szettben három alkalommal is orvosi segítséget kért, a hírek szerint elképzelhető, hogy ő sem indul a párizsi nyílt teniszbajnokságon.

Eredmények:
Tennis Masters Roma (1,2 millió dollár):
3. forduló:
S. Williams - Chladkova 6:1, 6:2
Henin - Kremer 6:2, 6:4
Mauresmo - Szugijama 6:0, 6:2
Ruano Pascual - Kurnyikova 6:3, 6:2
Clijsters - Panova 6:3, 6:7, 6:1
Testud - Farina Elia 3:6, 6:2, 6:3
Miskina - Dokic 5:7, 6:4, 6:3
Capriati - Pierce 6:0, 6:0

Továbbra is fényesen csillog Gustavo Kuerten szerencsecsillaga a hamburgi, 2,8 millió dollár összdíjazású Tennis Masters-viadalon. A második helyen kiemelt brazil sztár a harmadik fordulót is sikerrel vette, ezúttal az argentin Canas ellen győzött 7:5, 6:2-re. A háromszoros Roland Garros-győztes hozta megszokott biztos alapvonali játékát, állandó futásra kényszerítve ellenfelét. "Jobban játszom, és keményebben ütöm meg a labdákat" - célzott arra, hogy csípőműtétjéből felépülve Hamburgban szerepelt eddig a legjobban. "Érzem, hogy ha egy-két győzelemmel többet szerzek, akkor még magabiztosabb leszek. Ezért fontos, hogy eljussak az elődöntőig" - mondta Kuerten. A brazil negyeddöntőbeli ellenfele a svájci Roger Federer lesz, ő a román Voineát verte 7:5, 6:4-re.

Meglepetésre kiesett a harmadik fordulóban Andy Roddick. Az amerikai menetelésének a selejtezőből felkerült francia Julien Boutter vetett véget (6:3, 7:5). "Hihetetlenül jól teniszezett, beleállt minden ütésbe és megcsinálta azokat" - dicsérte ellenfelét Roddick. "Azt hiszem, életem legjobbját nyújtottam" - nyilatkozta fülig érő szájjal Boutter, aki a következő körben a Zabaletát verő fehérorosz Max Mirnyijjel csap össze.

Eredmények:
Tennis Masters Hamburg (2,8 millió dollár):
3. forduló:
Kuerten - Canas 7:5, 6:2
Mirnyij - Zabaleta 6:3, 2:6, 6:4
Federer - Voinea 7:5, 6:4
Hewitt - Novak 6:4, 6:3
Boutter - Roddick 6:3, 7:5
Szafin - Chela 7:6, 7:5
Robredo - Haas 6:4, 6:4
Koubek - El Aynaoui 7:6, 6:2

Pincési László

Korábban:

Veszélyben Hingis karrierje

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!