Vágólapra másolva!
Manchester-ZTEhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=46039Csodára várva - helyszíni tudósítónk jelentése/sport/focivilag/bl/20020827ilics.html

Már jóval a mérkőzés kezdete előtt óriási tömeg tolakodott az Old Trafford környékén, a közlekedés is jelentősen lelassult. A várakozó szurkolók döntő többsége a hazai együttes mezében érkezett a helyszínre, ekkor természetesen még mindenki jókedvű és optimista volt, a 19 óra után, különbusszal érkező magyar drukkerek is.

Labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtező forduló, visszavágó:
Manchester United - Zalaegerszegi TE 5-0 (3-0)
Manchester, Old Trafford, 67 ezer néző
vezette: Batista (portugál)
MU: Carrol - Ph. Neville, Ferdinand (O'Shea ,68.), Blanc, Silvestre - Beckham (Forlán, 71.), Keane, Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Scholes (Solksjaer, 48.).
ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati (Turi, 74.), Ljubojevic (Faragó, 59.), Molnár, Vincze O. (Balog Cs., 64.) - Kenesei, Egressy.
gól:Van Nistelrooy (6., 75. - 11-esből), Beckham (15.), Scholes (21.), Solskjaer (85.)
piros lap: Ilic (74.)
sárga lap:Molnár (90.)

Első félidő:

6. perc: Phil Neville-től indult a manchesteri akció: a hátvéd Keane-hez továbbított, aki azonnal Scholest hozta játékba. A vörös hajú támadó a jobb oldalon Van Nistelrooy felé pöccintette a labdát, a holland ék pedig lefutotta védőjét, és tizenegy méterről, jobbal könnyedén lőtt el Ilic mellett (1-0).

11. perc: Van Nistelrooy futott el a bal oldalon, beadását Scholes balettmozdulattal kapura tekerte, ám a labda a kapu fölé szállt.

12. perc: Szamosi kapott labdát a balösszekötö helyén, majd harminc méterről kapura lőtt: lövése jóval Carrol kapuja fölé szállt. Az ellentámadás után Van Nistelrooy kilenc méterről leadott lövését Ilic könnyedén fogta.

15. perc: A Zalaegerszeg kapujától huszonöt méterre szabadrúgáshoz jutott a MU: Beckham mértani pontossággal csavart Ilic kapujába. Sajnos ez egy tökéletesen kivitelezett szabadrúgásgól volt (2-0).

21. perc: Beckham bal oldali beívelése után - Budisa és Urbán hathatós közreműködésével - Scholes "szerencsétlenkedett" a magyar tizenhatoson belül, aminek végül mégis gól lett a vége: előbb nem találta el jól a labdát, majd miután a Zete védői nem tudtak felszabadítani, Scholes köszönte szépen, másodjára már nem hibázott, s hét méterről belőtte a harmadik manchesteri találatot (3-0).

22. perc: Végre egy magyar helyzetecske: az előre lopakodó Kenesei bal oldalról próbálkozott, húszról leadott lökete az oldalhálóban landolt.

26. perc: Óriási védelmi hibát követően Giggs lőhetett tisztán, tizenöt méteres, jobblábas kísérletét azonban a ZTE kapusa bravúrral hárította.

42. perc: Negyedórányi "üresjárat" után Kenesei az alapvonaltól tíz méterre, bal oldalról elvégzett szabadrúgása után Carrol védett.

Második félidő:

48. perc: Scholes elcsúszott a gyepen, bokasérülése miatt cserét kért - Solksjaer váltotta.

56. perc: Rio Ferdinand manchesteri térfélen eladott labdájára Kenesei csapott le, Egressy a bal oldalon passzt várt volna, ám Kenő cselezgetni kezdett, Blanc becsúszással elvette tőle a labdát.

60. perc: Kenesei most passzolt: labdájával Egressy elfutott a bal oldalon, majd középre továbbított Molnár felé, akinek egy manchesteri védőben elakadt húszról leadott lövése.

71. perc: Solksjaer átadása után egyedül vezethette rá Ilicre a labdát Van Nistelrooy, tizenkét méterről elvállalt bombája épphogy a ZTE kapuja fölé szállt. Még ugyanebben a percben Verón harmincöt méterről próbálkozott, iszonyatos erővel ellőtt labdája két méterrel kerülte el Ilic kapuját.


Forrás: EPA


Van Nistelrooy és Ilic bünte-
tőt és kiállítást hozó találko-
zása
Fotó: EPA
73. perc:

75. perc: Babatit a cserekapus Turi Géza váltotta, a büntetőt Van Nistelrooy a jól vetődő kapusunk mellett a kapu jobb oldalába vágta (4-0).

82. perc: Forlán majdnem megszerezte első manchesteri gólját. Illetve meg is szerezte, csak a bíró nem adta meg, mert Giggs bal oldali elfutása után valószínűleg az oldalvonalon túlról kanalazta be Forlán érkezése előtt.

84. perc: összeomlott a tíz emberrel küzdő Zete: Solksjaer a bal oldalon kapott labdát, védőink lemaradtak, a norvég pedig egy szenzációs csel után kissé éles szögből, kilenc méterről, jobbal elcsavarta a labdát Turi mellett (5-0).

Mindent egy helyen az Eb-ről