A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Decsi Tamás révén megszerezte első érmét a magyar csapat a dél-koreai Teguban zajló 22. Universiadén: a fiatal vívó harmadik lett a kardozók egyéni versenyében.

A magyarok valamennyien továbbjutottak csoportjukból. Közülük a folytatásban Lontay Balázs búcsúzott a leghamarabb, a 16 közé jutásért kapott ki a kínai Vang Csing-csetől. Sárközi Gergely ebben a körben nem lépett pástra, a nyolcaddöntőben azonban Vang őt is legyőzte.

A junior világbajnok, csapatban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Decsi a nyolc közé jutásért a spanyol Jaime Martin jutott túl (15-13), azután ő is szembekerült Vanggal. Ezúttal azonban nem kínai siker született, Decsi nagy csatában, 15-14-re nyert. A döntőbe kerülésért az ukrán Vologyimir Lukasenkóval vívott, de 15-7-re kikapott. Ellenfele később aranyérmet szerzett.

A férfivízilabda-tornán a magyar együttes 14-6-ra nyert az Egyesült Államok csapata ellen, vagyis második győzelmét gyűjtötte be.

A nőikosárlabda-válogatott két vereség után ezúttal nyert, mégpedig Thaiföld együttese ellen 75-53-ra. Csoportjában ezzel harmadikként zárt, s a folytatásban a 9-16. helyért küzd, először kedden a japánokkal.

A ritmikus gimnasztikázók egyéni összetett versenyében Haris Brigitta nyolcadik lett - emellett bejutott a buzogány döntőjébe -, Kiss Katalin pedig a tizenhetedik helyen végzett.

Úszásban férfi 200 m pillangón Kolozár Dávid a B döntőbe jutott 2:02.80 perces időeredménnyel, és itt végül a hatodik - összesítésben a tizennegyedik - lett 2:02.11-gyel. Bodor Richárd 200 m mellen futamában hatodikként csapott a célba (2:19.20 p), s kiesett.

A teniszezők női egyesének második fordulójában Horváth Mónika 6:1, 6:1-re kikapott a szlovák Stanislava Hrozenskától.

A férfi tekvondó 84 kg-os súlycsoportjának selejtezőjében Varjasi Viktor vereséget szenvedett a kínai Pan Tong-tongtól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!