Vágólapra másolva!

Kutyás futók, kutyás kerékpárosok és kutyafogathajtók Horányban

Bár a kutyaszánhajtás kimondottan téli sport, a hazai szervezők és versenyzők már alkalmazkodtak a sanyarú sorshoz. Úgy is tudnak versenyt szervezni, illetve versenyezni, hogy egy talpalatnyi hó sincs. És az olykor 15-20 fok is csak a kutyák miatt lehet hátráltató tényező. A szánhúzó kutyák ugyanis ennél hidegebb időre "vannak berendezkedve", nem szabad a melegben túlerőltetni őket.

Az évadnyitó versenyen, október 22-én és 23-án minden valószínűség szerint nem lesz téli áldás, ezért a fogathajtók a szánt kerekes kocsikkal helyettesítik. A résztvevők - 1000 forintos nevezési díj ellenében - 4, 6 és 8 kutyás fogatokkal állhatnak rajthoz. A szervezők nem regisztrált versenyzőket is szívesen fogadnak. A kutyás fogatokra 4,5 kilométeres táv vár.

A fogathajtás mellett a rendezők kutyás futást és kutyás kerékpározást is meghirdetnek. Ebben az esetben a kutya nem a szánt, hanem a futót, vagy a kerékpárost húzza. A táv itt is 4,5 kilométer (gyermekeknek csak 500 és 1500 méter), szintkülönbség nincs. A gyermek és ifjúsági futóknak nem kell nevezési díjat fizetni, a felnőtteknek és a kerékpárosoknak 500 forintba kerül a rajtszám. A helyszínen október 22-én reggel 8 órától lehet nevezni.

A versenyt Horányban a KÖVIZIG árvízvédelmi töltésen rendezik, a rajt hétfőn és kedden is reggel 9 órakor lesz. Bővebb információ a Kutyaszánhajtó Sportklub (06-30) 280-9110-es telefonszámon kérhető.

Korábban:


Mindent egy helyen az Eb-ről