Vágólapra másolva!
Több szempontból sem volt könnyű dolgunk az elmúlt hét termését böngészve: egyrészt két héttel ezelőtt is a magyar labdarúgó-válogatott sikere - a világbajnok olaszok elleni győzelem - volt a hét sportsztorija, másrészt a történésekből talán minden eddiginél nehezebb volt úgy megnevezni hármat, hogy a kimaradók érdemeit ne kisebbítsük. A dobogóra végül befutók mellett oszthattunk volna lapot a Derecske NB I-es újonc nőikézi-csapatának, amely története második élvonalbeli meccsén legyőzte a Ferencvárost, vagy éppen Szávay Ágnesnek, aki immáron 23. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Roger Federer lassan nem illethető földi jelzőkkel.

A még mindig csak 26 esztendős zseniális svájci teniszező az elmúlt négy évben olyan egyeduralomra tett szerte a férfi mezőnyben, amilyenre korábban talán még soha senki.

A binningeni születésű Federer 2007-ben zsinórban negyedszer tudott győzni a US Openen, ami azt is jelenti, hogy a Roland Garrost nem számítva az elmúlt négy év tizenkét Grand Slam tornájából mindössze egy alkalommal nem ő győzött (a 2005-ös Australian Openen az elődöntő jelentette a végállomást).

Bár salakon továbbra sem megy óraország elsőszámú sportolójának, ne legyenek kétségeink, hogy Pete Sampras korábban megdönthetetlennek hitt 14 egyéni Grand Slam-elsőséget számláló rekordja legfeljebb egy évig lesz még érvényben.

Ha nem jön közbe sérülés, vagy motiváció hiánya miattai visszavonulás, úgy a jelenleg 12 egyéni GS-titulusnál járó Federer jövőre pont a US Openen ünnepelheti Sampras csúcsának megdöntését.