Vágólapra másolva!

Fogadóirodában bukott le a Salzburg csatára

Felfüggesztette a szerb Sasa Ilic játékjogát az osztrák Red Bull Salzburg labdarúgócsapata, miután a játékos - Djordje Rakic társaságában - egy fogadóirodában ülte végig a Lazio elleni Európa Liga-mérkőzést.

Az osztrák Kronen Zeitung értesülései szerint Sasa Ilic és Djordje Rakic egy fogadóirodában nézte a Lazio-Salzburg Európa Liga-találkozót, sőt, a hírek szerint előbbi játékos saját csapata ellen fogadott is.

A mérkőzést az osztrák együttes 2-1-re megnyerte, egy szemtanú állítása szerint Ilic és Rakic minden bizonnyal a Lazióra fogadtak, ugyanis az olasz csapat góljánál nagyon örültek, míg a két salzburgi találat nem váltott ki belőlük semmiféle reakciót. A klub vezetősége mindkét játékossal elbeszélgetett, Heinz Hochhauser sportigazgató szerint Ilic beismerte, hogy fogadott, de nem a Lazio-Salzburg meccsre, míg Rakic mindent letagadott.

Az biztos, hogy Ilic a hétvégi kupatalálkozón nem lépett pályára, hírek szerint az egyesület felfüggesztette a játékjogát - igaz, a hétfői edzésen együtt dolgozott társaival.

"Nem az a legfontosabb kérdés, hogy a saját vagy az ellenfél csapatára fogadtak-e, mivel ezt sosem fogjuk megtudni. Számunkra az a lényeg, hogy a salzburgi játékosok nem járjanak fogadóirodába" - nyilatkozta Hochhauser.

Ilic nagyon csalódott volt a klub döntése után: "Sűrűn járok abba a fogadóirodába, ahol a szerb barátaimmal nézem a mérkőzéseket. Néha megtörténik, hogy együtt fogadunk 5 és 10 euró értékben, hogy érdekesebb legyen számunkra a meccs. De soha nem fogadtam arra a mérkőzésre, amelyiken az én csapatom pályára lépett - nyilatkozta.

Osztrák lapértesülések szerint a Red Bull Salzburg vezetősége hétfőn dönt a büntetés mértékéről.

Mindent egy helyen az Eb-ről