Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy köztársasági elnök csütörtök délelőtt személyesen hallgatja meg Thierry Henryt a francia válogatott dél-afrikai válságának okairól.

Franciaország még mindig nem tud napirendre térni a nemzeti válogatott erkölcsi csődje és tragikus szereplése fölött. Nicolas Sarkozy csütörtök délelőtt az Elysée-palotában fogadja az együttes csatárát, Henryt.

Az 51 találattal a francia válogatott történetének legjobb góllövőjének számító Henry magánrepülővel érkezik majd Párizsba, ahol a tervek szerint négyszemközt számol be Sarkozynek a Dél-Afrikában történtekről.

Sarkozy munkaértekezletet hívott össze

A köztársasági elnök hivatalába kérette Francois Fillon kormányfőt, Roselyne Bachelot-t, a sportért is felelős csúcsminisztérium vezetőjét, valamint Rama Yade sportügyi államtitkárt, hogy megtárgyalják a kudarc okait - jelentette be a kormányszóvivő.

Luc Chatel tájékoztatása szerint az államfő a szerdai kormányülésen a válogatott kudarcával kapcsolatban az kérte, hogy a szükséges döntéseket nyugodtan és visszafogottan hozzák meg az illetékesek.

Az elnöki hivatal időközben megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Sarkozy csütörtökön fogadja Thierry Henry-t, a labdarúgó saját kérésére. "Thierry Henry Dél-Afrikából telefonált az elnöknek és azt mondta, hogy amint hazaért, azonnal szeretne vele találkozni" - közölte az elnökség.

MTI



Mindent egy helyen az Eb-ről