Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt sztár lett az interneten a 14 éves Jason Garza, aki alaposan átverte az ellenfelet egy trükkös megmozdulással egy középiskolai amaerikaifutball-meccsen. A szemfüles akció a CNN reggeli műsorában is téma volt, ahol Garza azt mondta, maga sem hitte, hogy sikerül véghezvinnie a trükköt.

Az ötletgazda a Driscoll középiskola másod- és a támadásokért felelős edzője, John De Los Santos volt, aki azt találta ki, hogy amikor a védekező csapatot idő előtti bemozdulás miatt ötyardos büntetéssel sújtják, Garza tegyen úgy, mintha nehezményezné, miért nem tízyardos a büntetés.

A "penalty play" fedőnevű akcióhoz kellett az is, hogy a védők elbambuljanak és ne vegyék észre, hogy a Driscoll már elkezdte a játékot azzal, hogy a center hátraadta a labdát az irányítónak, aki edzője bekiabálása után úgy tett, mintha lelépné a tíz yardot, aztán 67 yardos futással meg sem állt az ellenfél célterületéig.


Garza az a CNN-nek az mondta, amikor megtudta, hogy az edző ezt a játékot hívja, nonszensznek tartotta az ötletet, és nem hitte, hogy bejön. A trükkbe a csapattársak egy része is be volt avatva, akik úgy tettek, mintha nem értették volna, miért lépked a labdával az irányító. Garzát az ellenfél játékosai is kérdőre vonták, és nekik is azt mondta: kiméri a maradék öt yardot.

Voltak, akik sportszerűtlennek tartották a trükköt, de Garza azt mondja, az ellenfél játékosai nem bántották, bár látszott rajtuk, hogy sokkolta őket az eset. Szerinte az akció szabályos volt, és ez a legfontosabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!