Élő:
Vágólapra másolva!
A csütörtökön kezdődő negyedik fordulóban már a legjobb játékvezetők működnek közre a profi amerikaifutball-liga (NFL) mérkőzésein, miután a bajnokság irányítói szerdán megegyeztek az új kollektív szerződésről a bírók szervezetével.

A bírók és a liga közötti elhúzódó tárgyalások miatt az első három fordulóban korábban alsóbb osztályú egyetemi, illetve középiskolai vagy félprofi bajnokságokban edződött pótjátékvezetők szerepeltek, s hibát hibára halmoztak.

Az NFL elöljáróin hétről hétre nőtt a nyomás, hogy egyezzenek meg az új szerződésről, hétfő estére pedig szinte már az egész ország lázadozott a pótbírók ellen, miután a Seattle Seahawks-Green Bay Packers rangadót egy olyan elkapással nyerte meg a Seahawks, mely egyértelműen nem volt az, mivel a labdát a Packers védője kapta el.

Az alkut végül szerdán megkötötték a felek, s közös közleményben jelezték, hogy már a csütörtöki Baltimore Ravens-Cleveland Browns összecsapáson NFL-bírók lesznek a pályán. Az új kollektív szerződés nyolc évre szól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!