A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Sztárok is futnak a Gézengúzokért

Mihályi Réka és Szabó Bálint, a Group'n'Swing énekesei veszik közre a 930 grammal született, ma már egyetemista Szabó Borit, a Gézengúz Alapítvány első betegét.
Mihályi Réka és Szabó Bálint, a Group'n'Swing énekesei veszik közre a 930 grammal született, ma már egyetemista Szabó Borit, a Gézengúz Alapítvány első betegét.
Vágólapra másolva!
Ingyenes baba-szűrőprogramért futnak és gyalogolnak a hírességek az idei Vivicittá városvédő futáson. Bombera Krisztina, Kandász Andrea, Nagy Ervin és Szabó Győző hét kilométert futnak együtt a Gézengúz Alapítványért, de az ügy mellé állt Drávucz Rita és Valkai Ágnes világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, illetve Rakonczay Gábor Guinness-rekorder magyar hajós.

Ingyenes baba-szűrőprogramért futnak és gyalogolnak a hírességek az idei 31. Telekom Vivicittá városvédő futáson. A Gézengúz Alapítvány évente több mint kétezer koraszülött vagy sérült gyermek gyógyításában vesz részt, és rengeteg olyan család is érkezik a szervezethez, akik sejtik, hogy valamilyen gond van a kicsivel, de nem tudják, mi lehet az, és hová fordulhatnak segítségért.

Az alapítvány célja, hogy év végéig olyan ingyenes vizsgálatsorozatot szervezzen, amely idén 200 családnak segít abban, hogy időben felismerjék, ha babájukkal valamilyen fejlődési probléma van. Az elmúlt öt évben az alapítvány önerőből havonta-kéthavonta tudott ingyenes szűrőnapokat rendezni, amelyeken egyszerre vett részt három gyógytornász szakember.

Mihályi Réka és Szabó Bálint, a Group'n'Swing énekesei veszik közre a 930 grammal született, ma már egyetemista Szabó Borit, a Gézengúz Alapítvány első betegét Forrás: Gézengúz Alapítvány

Az alapítványt támogatva Bombera Krisztina, Kandász Andrea, Nagy Ervin és Szabó Győző is részt vesz vasárnap a hét km-es Midicittán, míg szombaton együtt, egymást segítve teszik meg a 2,5 km-es gyaloglótávot a Gézengúz Alapítvány koraszülött, sérült gyermekei és a Lágymányosi Spari Egyesületben kajakozó gyerekek, akik már edzettek is korábban közösen.

Olyan hírességek is az ügy mellé álltak, mint a Group’n’Swing énekesei, Mihályi Réka és Magyar Bálint, Für Anikó színésznő, Drávucz Rita és Valkai Ágnes világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, illetve Rakonczay Gábor Guinness-rekorder magyar hajós.

Rakonczay Gábor Forrás: BNI Budapest/Rakonczay Gábor

Az eseményhez idén is csatlakozik a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) több szerkesztőségi munkatársa, hogy részvételükkel, különböző versenytávok teljesítésével felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre: futásukkal közösen az autistákat segítő Autistic Art – Mosoly Otthon Alapítványt támogatják.

Találkozzon a Gézengúz Alapítvánnyal!

Április 16., szombat
12.00: Mihályi Réka Gézengúzia címmel írt dalt az alapítvány számára, amelyet a gyerekekkel együtt ad elő a Vivicittá nagyszínpadán
12.50: A Gézengúzok és a Lágymányosi Spari Egyesületben kajakozó fiatalok közös gyaloglása Mihályi Réka és Drávucz Rita részvételével
14.00: Mesés – játékos délután Für Anikóval a Gézengúz Alapítvány sátrában

Április 17., vasárnap
11.45: Interjú az alapítványért futó hírességekkel a Vivicittá nagyszínpadán
12.30: Telekom Midicitta – 7 km-es futás rajtja Bombera Krisztinával, Kandász Andreával, Nagy Ervinnel és Szabó Győzővel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!