A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szinte lehetetlen időpontot találni a Celta-Real meccs pótlására

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST BACK VIEW HANDS ON HEAD DESAPPOINTED
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after missing a goal opportunity during the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on January 15, 2017. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Jól kibabrált a vihar a Celta Vigóval, a Real Madriddal és a spanyol ligával is, ugyanis a zsúfolt versenynaptár miatt csak a szerencse segíthet elfogadható időpontot találni a pótlásra.

A galíciai Vigón végigsöprő vihar egy kicsit megtépázta a Celta stadionját, a Baladíost, itt-ott megkezdve a tetőt. Ennek hatására a La Liga vezetősége úgy döntött, hogy elhalasztják a vasárnapra kiírt Celta Vigo-Real Madrid bajnoki mérkőzést, mondván, jobb később megrendezni a találkozót, mint a tépett tetejű stadionban nézők nélkül.

Igen, az ott a sérülés, ahol felpöndörödött a pléhtető Forrás: AFP/Miguel Riopa

Csakhogy mindkét csapatnak igen sűrű a naptára, így nem lesz könnyű új időpontot találni a pótlásra. A Marca már össze is gyűjtötte a lehetséges dátumokat, és a helyzet nem sok jóval kecsegtet.

1. Ha a Celta az Európa-liga következő fordulójában kiesik a Sahtar Donyeck ellenében, akkor már március 15-én sor kerülhet a Real elleni pótlásra.

2. Ha a Real jár pórul a Napoli ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében (február 15-én és március 7-én lesz a két meccs), akkor április 12-én vagy 19-én jöhet az elmaradt meccse.

3. Lehetne éppen április 3-án is a meccs, csakhogy a 29. és a 30. forduló rendkívül közel esik egymáshoz (április 2. és 5.), így nem tartható a liga által kötelezően előírt legalább 48 órás pihenő két mérkőzés között.

4. Ha egyik vagy mindkét csapat messzebb jut az európai kupákban, akkor május 17-én lehet szó a pótlásról az utolsó két bajnoki forduló között (a BL elődöntőit május 2-án és 9-én, az EL-elődöntőket két nappal később rendezik).

Itt már azért jobban látszik, hogy nem olyan kicsi a baj:

Március végén is lenne hely a naptárban, csakhogy azt meg a FIFA stopolta le, ugyanis a vb-selejtezők miatt azon a héten válogatott szünet lesz.

Ráadásul a Real Madridnak van még egy elmaradt bajnokija, a klubvilágbajnokság miatt elhalasztott meccs a Valencia ellen. Valamikor még azt is le kell játszaniuk.

És, hogy tovább bonyolódjon a helyzet: az Alavés kérte a ligát, hogy halasszák el a szerdára kiírt Celta Vigo elleni Király-kupa-elődöntő visszavágóját (az első meccs 0-0 lett Vigóban), arra hivatkozva, hogy igazságtalan lenne, ha nekik a vasárnapi Gijón elleni bajnoki után kellene pályára lépniük egy ilyen fontos meccsen a teljesen kipihent Celta ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!