Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén az éllovas Ferencváros emberhátrányban fordított, és 3-1-re legyőzte az újonc Puskás Akadémiát a Groupama Arénában.

A Ferencváros jó előjelekkel várhatta az összecsapást, mivel az előző fordulóban egy ötöst rúgott a Balmazújvárosnak. Ráadásul lejárt az MLSZ által kiszabott hárommeccses szektorbezárás, így a ferencvárosi ultrák újra a kapu mögül biztathatták csapatukat a Groupama Arénában.

A ferencvárosi szurkolók remek hangulatot teremtettek a Groupama Arénában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Puskás Akadémiának egy Fradi elleni győzelem óriási lökést adhatott volna, ugyanis Pintér Attila csapata a tavaszi szezonban még nem nyert meccset az NB I-ben.

A zöld-fehérek nem sokat teketóriáztak, a 40. másodpercben Joseph Paintsil már helyzetbe került, de a ghánai támadó tíz méterről megeresztett bombája elkerülte a vendégek kapuját. A 11. percben újabb óriási Fradi-helyzet maradt ki. Amadou Moutari életerős lövését Hegedüs Lajos bravúrral tornázta ki a jobb sarokból, a kipattanóra érkező Leandro pedig hat méterről jócskán fölé lőtt.

A 21. percben kis híján megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia.

Josip Knezevic indult meg lendületből, állva hagyta Marcos Pedrosót, már csak Dibusz Dénes mellett kellett volna ellőnie a labdát, de a horvát támadó külsővel fejbe lőtte a Fradi kapusát.

Három perccel később már Dibusz is tehetetlen volt.

Márkvárt Dávid és Zsidai László választotta el a labdától Varga Rolandot, majd Molnár Gábor megiramodott a Fradi kapuja felé, Miha Blazic ugyan szerelni tudta a tizenhatos előtt, de a labda Ezekiel Henty elé került. A Videotontól szerződtetett nigériai támadó futtából lőtt, ráadásul a blokkolni érkező Otigba Kenneth lábán irányt változtatott a labda, ami a kapufa érintésével a bal alsó sarokban landolt.

A 31. percben Pedroso baloldali beadása megpattant a szlovén Denis Klinaron, a veszélyesen csapódó labdát a csapatkapitányi karszalagot viselő Hegedüs Lajos parádés mozdulattal tornázta ki. A 35. percben Böde Dániel is megvillant. Pedroso középre tekert beadását a válogatott támadó öt méterről rákanalazta, de pár centivel elkerülte a kaput a labda.

A 38. percben megfogyatkozott a Ferencváros. A sárga lapos Joseph Paintsil keményen rácsúszott Zsidai László bokájára, Pintér Csaba játékvezető azonnal felmutatta a pirosat a ghánai játékosnak. A kiállítás mintha a hazaiak dobta volna fel, ugyanis három perc múlva egyenlített a Ferencváros. Varga Roland jobboldali szögletét Leandro csúsztatta meg a rövid oldalon, a lendületből érkező Otigba Kenneth pedig kilenc méterről a bal felső sarokba fejelt.

Thomas Doll a félidőben cserére szánta el magát. A góllövőlistán éllovas Varga Rolandot a macedón Stefan Spirovski váltotta a Ferencvárosban.

A góllövőlista éllovasa kemény őrizetet kapott az első félidőben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az emberhátrányban játszó Ferencváros az uruguayi Fernando Gorriarán lövésével jelezte, hogy nem mondott le a győzelemről.

Az 51. percben megfogyatkozhatott volna a Puskás Akadémia is, ugyanis a gólszerző Henty brutálisan megtaposta Lovrencsics Gergőt,

de Pintér Csaba játékvezető nem vette észre az esetet, így a vendégek játékosa még sárga lapot sem kapott.

A 66. percben a Ferencváros korábbi játékosa, Radó András veszélyeztetett. Egy jobboldali beadás után üresen vette le a labdát a tizenegyespont környékén, majd egy pattanás után a bal felső sarkot célozta meg, de nem találta el Dibusz Dénes kapuját.

A második félidőben a tíz emberrel játszó Ferencváros végig dominált, a Puskás Akadémia csak kontrákból próbált helyzeteket kialakítani – nem túl sikeresen.

A 81. percben – igaz, fél órával később, mint ahogy valóban kellett volna – a nigériai Ezekiel Henty is mehetett zuhanyozni. A Puskás Akadémia sárga lapos támadója feltartotta a Fradi kapusát, miközben el akart indítani egy támadást. Pintér játékvezető nem habozott, felmutatta a második sárga lapot a mérkőzés főszereplőjének, aki értetlenül állt az eset előtt.

A 89. percben a tavasszal hat gólt szerző Böde Dániel került ziccerbe, de a Puskás Akadémia legjobbja, Hegedüs Lajos bravúrral szögletre mentett.

A slusszpoén viszont csak ezután jött, ugyanis a 90. percben megnyerte a mérkőzést a Ferencváros. Lovrencsics Gergő baloldali szöglete után Miha Blazic hét méterről fejelt a jobb felső sarokba.

A 93. percben Böde Dániel állította be a végeredményt. A Fradi csatára egy közvetett szabadrúgás után 11 méterről bombázott a Puskás Akadémia hálójába.

Ezzel a győzelemmel a Ferencváros három pont előnyt szerzett a Videotonnal szemben, de a székesfehérvári csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, ugyanis március 3-án a havazás miatt elmaradt a Budapest Honvéd elleni mérkőzése.

25GólEzekiel Henty
33Sárga lapAmadou Moutari
36Sárga lapJoseph Paintsil
36Sárga lapJosip Knezevic
37Sárga lapLaszlo Zsidai
41GólKenny Otigba
72Sárga lapEzekiel Henty
74Sárga lapDániel Böde
75Sárga lapAndrás Radó
80Sárga lapDominik Nagy
85Sárga lapAntonio Perosevic
90GólDániel Böde
90GólMiha Blazic
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről