A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A bolgár Ludogorec ötödször mérkőzhetett magyar ellenféllel nemzetközi kupameccsen, ezek közül három hónap alatt harmadszor a Ferencváros ellen, és először sikerült győznie. A bolgárok már az első percben gólt szereztek, és sokkal jobban játszottak, mint a júliusi meccseken. A Fradinak ezúttal nem volt ellenszere Sztanyiszlav Gencsev csapatával szemben.

Hosszú idő, 15 év után szerepelhetett újra hazai pályán nemzetközi kupameccsen a Ferencváros, ennek megfelelően szinte teljesen meg is teltek a lelátók, de a remélt futballünnep - ami az eredményt illeti - elmaradt.

A Ferencváros védelmében nem tudta vállalni a játékot a Kisvárda ellen sérülést szenvedett Lasha Dvali, a helyére Frimpong került be. Az Espanyol ellen még a kispadon kezdő Lovrencsics Gergő újra a kezdőben kapott helyet, és bekerült a csapatba a csatár, Franck Boli is.

A Ferencváros a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Haratin – Isael, Tokmac, Zubkov – Boli összeállításban kezdett.

A Ludogorec kezdője:

Sajnos nem kezdődött jól a meccs a Ferencváros szempontjából, 40 másodperc után már vezetett a Ludogorec, Anton Negyalkov adott középre remek mozdulattal, az érkező Jody Lukoki pedig belsővel a kapuba lőtt.

A Ferencvárosnak kellett tíz perc, mire felocsúdott a bekapott gól után, ezt követően Sigér Dávid lőhetett, de blokkoltak a védők, majd Tokmac és Boli is több alkalommal próbálkozott, de komoly veszély nem tudott kialakulni.

A 16. percben Frimpong mögé ívelték be a labdát, amit Keserü kapásból jobb oldali kapufára küldött, majd tíz perccel később újra Lukoki került helyzetbe, ezúttal Dibusz védeni tudott.

Igor Haratin, a Ferencváros és Anicet Abel, a bolgár Ludogorec játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott mérkőzésen Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 36. percben Lovrencsics Gergő adott be remekül középre, de Boli elrúgott a labda mellett, majd nem sokkal később Tokmac lőtt kapura 18 méterről, de a léc fölött szállt el a labdája.

A 40. percben már két góllal vezetett a Ludogorec, a brazil Rafael Forster kegyetlenül nagy gólt lőtt, egy jó 25 méteres szabadrúgást lőtt a jobb felsőbe elemi erővel.

A 43. percben megfogyatkozott a Ludogorec, Dragos Grigore ugyanis a 28. percet követően újabb sárga lapot kapott, a megítélt szabadrúgás után Haratin tudott fejelni, de Ivanov védeni tudott.

Nagyon rosszul indult a meccs ferencvárosi szempontból Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második félidőt jobban kezdte az emberelőnyben játszó Ferencváros, többet volt a labda a magyar bajnoknál, de az első komolyabb helyzet csak az 55. percben alakult ki, ekkor Tokmac csinált meg ziccerben egy cselt, de a lövését védte Ivanov, a kipattanóra Isael érkezett, de szorongatott helyzetben nem találta el a kaput.

Isael küzd ellenfelével Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A lendületes kezdés után hamar újra magára talált a Ludogorec, újra többet volt a labda a vendégeknél, aminek a 64. percben újabb gól lett az eredménye, újra Forster volt eredményes, aki így megszerezte második gólját is a razgradi csapat színeiben, ezúttal egy szöglet után fejelt Dibusz kapujába.

A folytatásban több magyar helyzet is volt, de Isael képtelen volt kaput találni, és Zubkov lövését is blokkolták a védők.

Az utolsó negyedórában már Skvarka és Szihnyevics is a pályán volt, nem sokkal később pedig Varga Roland is pályára lépett. A 90. percben még Isael előtt adódott egy lehetőség, megpattanó lövése a háló tetején landolt.

Ezen az estén semmi nem akart összejönni a Fradinak, a csoportja harmadik helyére csúszott így vissza.

1Sípszó (kezd + vég)
1GólJody Lukoki
1GólJody Lukoki
26Sárga lapMarcel Heister
26Sárga lapMarcel Heister
28Sárga lapDragos Grigore
28Sárga lapDragos Grigore
40GólRafael Forster
40GólRafael Forster
43Piros lap
43Sárga lapJody Lukoki
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
46CsereMarcelinho
57CsereJody Lukoki
64GólRafael Forster
64GólRafael Forster
69CsereCicinho
73CsereDávid Sigér
73CsereFranck Boli
80CsereOleksandr Zubkov
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A csoport másik meccsén az Espanyol Moszkvában verte 2-0-ra a CSZKA-t. Az Európa-liga H csoportját a Ludogorec vezeti 6 ponttal, az Espanyolnak 4, a Fradinak 1 a CSZKA-nak 0 pontja van.

A következő körben, október 24-én a Ferencváros Moszkvába látogat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!