A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tilos a szex és a szobaszerviz az újrainduló Bundesliga játékosainak

Training FC Bayern Munich in Corona times. Erste Liga jersey 19 professional footballer GAME season 2019 DFL database excitement 20 men Bundesliga pandemic spreading corona crisis 1st league 2020 league game SOCCER PLAYER club jersey club dress club socce
Hans Dieter Flick (Hansi, coach FC Bayern Munich) looks at his watch - his players follow him. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on April 20, 2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Roppant szigorú szabályok mentén indulhat újra a német labdarúgó-bajnokság. A Bundesliga-csapatok vezetői a hétvégén szedték pontokba a feltételeket, hogy biztonságos legyen a május 9-re tervezett kezdés.

Ami a szakmát illeti: a csapatgyűléseket a lehető legnagyobb teremben fogják megtartani, az edzéseken pedig igyekeznek a minimálisra szorítani a test-test elleni harcot és a fizikai érintkezést. Az első közös edzés előtt a csapatok minden egyes tagját tesztelik koronavírusra, majd hetente két újabb tesztet végeznek el. Nem lesznek közös étkezések, mindenki magában fogyasztja el az ebédet, uzsonnát.

A csapatok több busszal érkeznek majd a stadionokba, a járműveket pedig fertőtleníteni fogják, mielőtt behajtanak a mélygarázsba. A csapatok nem érkezhetnek egyszerre, a hazai csapat játékosai pedig kötelesek a saját autójukkal eljutni a stadionba. A kezdőjátékosok és a cserék külön öltözőt kapnak, és külön is fognak bemelegíteni. A csapatok külön-külön fognak kivonulni a pályára, és nem lesznek a megszokott játékoskísérők sem. A cserék minimum két méterre ülhetnek egymástól, és ha kell, akár a lelátót is igénybe vehetik ehhez a csapatok.

A Bayern München játékosai fegyelmezetten tartják a távolságot az edzéseken Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A játékosok meccsek előtt és után otthon tusolnak és öltöznek át.

A stadionokban egy-egy mérkőzés során maximum 300 fő tartózkodhat, közülük 50 rendező, 10 pedig újságíró lehet.

A játékosok vagy otthon laknak, vagy szállodában közösen, ez az idegenben pályára lépő csapatokra vonatkozik. A hotelben külön szint lesz számukra fenntartva, csak a részükre átjárást biztosító megközelíthetőséggel. A szobából kilépve maszkot kell viselni. A szobákat nem fogják takarítani, és tilos igénybe venni a szobaszerviz szolgáltatását, azaz bármit felvitetni a szobába, például az étteremből vagy a bárból.

Ami különösen szigorú, de teljesen érthető szabály: tilos a szex olyan partnerrel, legyen az feleség vagy barátnő akár, aki a koronavírus-fertőzés jeleit mutatja, ilyenkor még egy szimpla csók is szigorúan tiltva van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!