Szakadó esőben fantasztikus gólokkal döntetlent játszott a Real és a Chelsea a BL-elődöntőben

fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Chelsea at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on April 27, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája 2021-es első elődöntőjében a Chelsea a Real Madrid otthonában lépett pályára. A lassú kezdés után egy izgalmas első félidőt láthattunk, de a második felejthetőre sikerült, 1-1-es döntetlen után jön majd a folytatás.

Mindkét csapat jó formában várta a meccset. A Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző irányította londoni csapat a hétvégi bajnoki fordulóban 1-0-ra nyert a West Ham United otthonában, idegenbeli veretlenségi sorozatuk pedig immár január 19. óta tart, ebben az időszakban 10 tétmeccsen nem találtak legyőzőre.

A másik oldalon Zinedine Zidane-ék az utóbbi kilenc hazai mérkőzésüket vívták meg veretlenül, legutóbb január 30-án kaptak ki otthon a Levantétól.

A Chelsea-nek eddig egyszer, 1998-ban sikerült legyőznie a Madridot, akkor a Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 1-0-ra diadalmaskodott Monacóban.

A Real Madridban továbbra sem játszhatott Sergio Ramos, de Ferland Mendyre, Lucasra, és Federico Valverdére sem számíthatott Zidane.

A Real Madrid végül a Courtois - Carvajal, Militao, Varane, Nacho, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Vinícius Jr, Benzema tizeneggyel kezdett, a Chelsea pedig a Mendy - Azpilicueta, Christensen, Silva, Rüdiger, Chilwell - Kanté, Jorginho, Mount - Pulisic, Werner csapattal állt ki.

A 10. percben a Chelsea előtt adódott az első lehetőség, Mount beadása után Pulisic önzetlenül, fejjel készítette le a labdát Timo Wernernek, aki ziccerből Thibaut Courtois lábát találta el, óriási lehetőség volt és szép bravúr.

A német nem sokkal később messziről lőtt Courtois kezébe, majd egy beadásról maradt le középen.
A 14. percben megszerezte a vezetést a Chelsea, Christian Pulisic kapott remek labdát Rüdigertől, Courtois talán feleslegesen jött ki a kapujából, az amerikai kicselezte és a lövése Varane válláról pattant a kapuba.

Pulisic lett az első amerikai játékos, aki gólt szerzett BL-elődöntőben.

A 23. percben villant először a Real Madrid, a szakadó esőben Karim Benzema távoli lövése találta el a kapufa külső oldalát.

A 29. percben egyenlített a Real Madrid, egy szöglet után Modric ívelt át Casemiróhoz, aki középre fejelte a labdát, amit Militao csúsztatott meg, majd Benzema a kapuba zúdított.

Ez volt a francia 71. találata a BL-ben, ezzel beérte az örökranglista negyedik helyén Raúlt.

Ezúttal is gólt lőtt Karim Benzema Forrás: AFP/Javier Soriano

A második félidőben finoman szólva is visszafogottan kezdtek a csapatok, mintha mindkét félnek tökéletesen megfelelt volna az 1-1-es eredmény.

Az edzők ezt a 66. percben unták meg, Vinícius helyére jött a korábbi Chelsea-játékos, Eden Hazard, a túloldalon pedig Tuchel három új embert küldött be. Zijes, Havertz és Reece James jött be Pulisic, Werner és Azpilicueta helyére.

Zinedine Zidane a kapucni alatt - óriási eső volt Madridban Forrás: AFP/Javier Soriano

Talán Zijes lendített kicsit a Chelsea játékán, de a madridiak tovább próbálkoztak, Zidane beküldte Odriozolát és Asensiót is Carvajal és Marcelo helyére.

A 79. percben Zijes lőtt kapura szabadrúgásból, de Courtois simán védeni tudott.

A hajrában még Kroos lövése pattant szögletre, majd a német beadása után Varane fejelt, ami után Chilwellről ment újabb szögletre a labda, de a következő után Mendy védeni tudott.

Végül maradt az 1-1-es döntetlen, a visszavágót jövő hét szerdán rendezik majd Londonban.

Mindent egy helyen az Eb-ről