A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Katasztrófa fenyegeti a jégkorong-világbajnokságot

Horizontal
Slovakia's forward Marek Hrivik (L), Czech Republic's forward Filip Chytil (C, bottom) Slovakia's forward Milos Kelemen (2ndR) vie as the referee (R) intervenes during the IIHF Ice Hockey Men's World Championships Preliminary Round - Group B match between Slovakia and Czech Republic in Riga, Latvia, on May 12, 2023. (Photo by Gints IVUSKANS / AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási bajban vannak Rigában az A-csoportos jégkorong-világbajnokság szervezői, mert a meccsek a totális érdektelenség jegyében zajlanak a lett fővárosban. Most a cseheknek könyörögnek, hogy próbáljanak meg még több szurkolót rávenni az utazásra. Amennyiben a helyzet nem változik, pénzügyi katasztrófa fenyegeti a világbajnokság egyik rendezőjét.

A rigai helyszínen az emberek nem akarnak meccsre menni, még a házigazda lett válogatott mérkőzéseire sem telt meg a 10 ezer néző befogadására képes aréna. A szervezők most a cseh szövetséghez fordultak, hogy próbáljanak meg minél több cseh szurkolót elutaztani a következő napokban Rigába.

A szervező bizottság egyik vezetője, Edgars Buncis szerint hamarosan pénzügyi katasztrófa fenyeget.

A Riga Aréna 10.266 néző befogadására alkalmas. Természetesen nagyon hiányoznak az orosz szurkolók, akik általában 8-9 ezren mennek el a világbajnokságokra. Csakhogy az IIHF az ukrán háború miatt kizárta az oroszokat, így most az ő drukkerei sem jönnek.

A helyzet azért is kritikus, mert a 250 ezer meglévő jegyből mindössze 105 ezer kelt el eddig. A rászoruló családok és az ukrán menekültek ingyen jutottak belépőhöz, amely szintén nem növeli a bevételeket.

Az anyagi gondokat tetézi, hogy a házigazda lett csapat az első két meccsét simán elveszítette,

így a hazai nézőknek sincs kedvük kimenni a mérkőzésekre.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!