Nyilvánosságra hozzák a Premier League-bírók beszélgetéseit

fbl Horizontal
A Premier League-ben a videobíróval is rengeteg a hibás döntés
Vágólapra másolva!
A Premier League és a PGMOL (Professional Game Match Officials Limited – ők intézik a játékvezetői küldéseket az angol bajnokságokban és felügyelik a bírók munkásságát) egy televíziós műsor keretében első alkalommal hozza nyilvánosságra a pályán lévő játékvezetők és a videóbíró-asszisztensek (VAR) hangfelvételeit.

A hangfelvételek a Premier League 2022/23-as szezonjának fontos döntéseit tárgyaló játékvezetők beszélgetéseit tartalmazzák, és a bajnokság befejezése előtt kerülnek adásba. Howard Webb, a PGMOL vezető játékvezetője is szerepel majd a műsorban, hogy segítsen elmagyarázni a felvételeket a tv-nézőknek.

A Premier League-ben a videobíróval is rengeteg a hibás döntés Forrás: AFP/Paul Ellis

Bár a kísérleti projekt egyszeri, a célja az, hogy a 2023/24-as szezontól kezdve gyakrabban adják ki a játékvezetők beszélgetéseinek hanganyagait. A kísérlet célja, hogy tovább növelje a játékvezetés átláthatóságát.

– mondta mondta Howard Webb, miután decemberben kinevezték a PGMOL élére.

„A jelenlegi helyzetben egyértelműen az az érzésünk, hogy a játékvezetés megítélése lehetne jobb, akárcsak az átláthatóság szintje" – tette hozzá a 2010-es vb-döntőjének játékvezetője.