Vágólapra másolva!
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megerősítette, hogy ki kell hagynia a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Szikora Melindának, a magyar női kézilabda-válogatott kapusának.

A játékos klubja, a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim azt közölte, hogy a súlyos térdsérüléssel járó eset vasárnap délután, a dán Odense HB otthonában 42-29-re elveszített Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés első félidejének hajrájában történt. A sérülésről Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt.

Szikora Melinda idén már nem léphet pályára Forrás: MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

„Sajnos igen, megsérült Melinda. Beszéltem vele, a meccs után még úgy érezte, nincs nagy baj, de az MR-vizsgálat után az orvosok azt mondták,

Most épp itt van Magyarországon, itt is megvizsgálták, a diagnózist sajnálatos módon megerősítették. Most épp azon vagyunk, hogy minél előbb megtörténjen a műtét, majd mihamarabb visszatérhessen a pályára – mondta Golovin az M4 Sportnak. – Az ő hiányát biztosan megérezzük, mert nem csak jó kapus, hanem jó személyiség is, minden világversenyen és selejtezőn ott volt velünk. De a sport ilyen, most az a dolgunk, hogy valahogy pótolni tudjuk. Holnap találkozik a válogatott, egyelőre

igaz utóbbi négy hete műtéten esett át, már gyógytornázik, de még nem lehet tudni, milyen állapotban lesz. Ahogy szokott lenni, világverseny előtt mindig jönnek a sérülések, tavaly két balátlövőnk sérült meg, most két kapus. De bízom benne, hogy a maradék három hétben több kiesés már nem lesz, és ebben a három hétben lesz elég időnk, hogy felkészüljünk a világbajnokságra."

A magyar válogatott november 5-én Németország ellen játszik felkészülési meccset, majd az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Paraguay-jal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben.

Mindent egy helyen az Eb-ről