A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ezek a legelterjedtebb használtautó-márkák Magyarországon

használt használt autó használtautó
Vágólapra másolva!
A legnagyobb hirdetési portálnál megnézték, hogy az egyes országokból származó autómárkák milyen arányban fordulnak elő a hirdetések között.
Vágólapra másolva!

A Használtautó.hu 2022, 2023 és 2024 első félévei alapján elemezte, hogy a portálon elérhető kínálat milyen képet rajzol ki a legnépszerűbb autómárkák származási helyét illetően. Talán nem meglepetés, de a német használt autók uralma egyértelmű, még ha kisebb megtorpanást is mutattak a vizsgált időszakban. Ha a top 10 márkát nézzük az idei első félévben, a sorrend a Volkswagen, Opel, Ford, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Toyota, Skoda, Suzuki és Renault rangsor szerint alakul. 

Fotó: Hasznaltauto.hu

Ha a listán szereplő, összesen több mint 40 márka nemzetiségét nézzük, az alábbi infografikán ábrázolt erőfölény látható. Érdekesség még, hogy a Használtautó.hu kínálatát kontinensek szerint bontva Európa 63,4 százalékkal „vezet”, azt Ázsia 26, Észak-Amerika pedig 10,6 százalékkal követi.

„Izgalmas lesz nyomon követni a kínai márkák általános előretörését, mivel az most többnyire csak az e-autók szegmensében látható. Nálunk a BYD-vel és az MG-vel kapcsolatos érdeklődések száma például tavaly óta több mint megháromszorozódott” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!