A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Itt a lista, ennyibe kerülnek most Magyarország legnépszerűbb használt autói

Vágólapra másolva!
A tulajdonosváltások száma 2024 eleje óta folyamatosan növekszik a magyar használtautó-piacon, ez júniusban sem volt másképp.
Vágólapra másolva!

Júniusban 76 250 használt személyautó cserélt gazdát Magyarországon, ami 12 százalékkal több a tavaly júniusban regisztrált 68 344-nél. Összességében 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac: az idei csúcshónap 24,9 százalékos növekedéssel a február volt, de átlagosan eddig minden hónapban 13 százalékos ugrást láthattunk. Nem véletlen, hogy minden idők legerősebb első fél évét zárta a piac.

 

A Használtautó.hu adatai szerint a telefonos megkeresések alapján az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt autók körében nem történt komoly változás: az élen az Opel Astra, Suzuki Swift, Volkswagen Golf triója található. Érdekesség, hogy egy használt Golf hárommillió forintos átlagára csaknem a kétszerese a dobogón álló másik két modell átlagárának.

 

A portálon benzinesből jelenleg több mint 107 ezer, dízelből 94 ezer, elektromosból 8 ezer, hibridből pedig 7500 darab autó található. Benzines használt járműre ebben az időszakban 307 ezer, dízelre 242 ezer, elektromosra 7550, hibridre pedig összesen 17 ezer telefonos érdeklődés érkezett, ami a hirdetések darabszámával arányosan megmutatja, hogy az egyes hajtásláncokat mennyien keresik az érdeklődők. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!