Négy magyar városban találkozhatnak szokatlan ellenőrzésekkel az autósok

Vágólapra másolva!
Idén 28. alkalommal rendezik meg a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akciót, amelynek legfőbb célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon forgalomban lévő autóállomány károsanyag-kibocsátásának évenkénti változásáról.
Vágólapra másolva!

A környezetvédelmi akció keretében szeptember 16-20. között, öt napon keresztül az ország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken, a területileg illetékes közlekedési felügyelőségek mintegy ezer közúti környezetvédelmi ellenőrzést és mérést végeznek.

Az autósok az ellenőrzés során megismerik autójuk állapotát, az esetleges problémákról tudomást szerezhetnek, a kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező autóval közlekedők pedig nem kerülik el a büntetést, amelynek vonzata, hogy két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálaton kell megjelenniük járművükkel.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával megszervezett méréssorozat az Európai Mobilitási Hét keretében valósul meg. Ezen a héten a biztonsági övek használatát is kiemelten ellenőrzik a rendőrök a hazai utakon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!