A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher valószínűleg egy dobogós helyezést vesztett el az elrontott kerékcseréje miatt. Ennek ellenére nem haragszik a hibázó szerelőre, inkább a Mercedes javulásának örül.

A második helyről induló Michael Schumacher a rajt után is megtartotta pozícióját a Kínai Nagydíjon, de nem sokáig reménykedhetett abban, hogy visszatérése után először sikerül dobogóra állnia. A 15. körben állt ki először a bokszba, az egyik szerelője azonban rosszul rögzítette a Mercedes jobbelső kerekét. Bár észrevette a problémát, és a tartalék légkucsért nyúlt, már nem tudta megakadályozni, hogy a pályára engedjék Schumachert, akinek ezért néhány pillanattal később le kellett húzódnia a pályáról.

"Már a 3-as kanyarban észrevettem, hogy valami nem stimmel a jobbelső kerékkel. A 6-osban füstölni kezdett, és meg is rongálódott, ezért inkább félreálltam, mielőtt komolyabb kár keletkezett volna" - magyarázta a Sky Sports-nak a német, aki nem haragszik a hibázó szerelőre. "Nem vagyok mérges. Csak azt a srácot sajnálom, aki most valószínűleg felelősnek érzi magát a történtekért. Megesik az ilyesmi."

Kiesése ellenére Schumacher örült a végeredménynek, hiszen csapattársa, Nico Rosberg megszerezte a Mercedes 1955 utáni első győzelmét. A Mercedes az első két futamon a gumikkal küszködött, ezért estek vissza a versenyeken, Kínában azonban nem jelentkezett ez a probléma. "Ausztráliában túl gyorsan koptak a gumik, Malajziában pedig túl lassan, mivel nem melegedtek fel. Tudtuk, hogy kell lennie egy középútnak, és most úgy tűnik, meg is találtuk ezt" - mondta.

A sportfelügyelők utólag veszélyes kiengedés címén 5 ezer eurós pénzbírsággal sújtották a Mercedest, és ítéletük indoklásában azt írták, azért szabtak ki ilyen enyhe büntetést, mert figyelembe vették, hogy "a versenyző azonnal helyes döntést hozott, amint észrevette a problémát."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!