Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint a sikerszéria sem teszi kényelmessé a személyzetet, Valtteri Bottastól is visszavágásra számít, miután megtört a kettősgyőzelmek sora.

Kisebb csorba esett a Mercedes idei sikersorozatán, mivel a szezon során először az egyik autójuk „csak” a 3. helyen ért célba, miután Max Verstappen a Monacói Nagydíjon egy bokszkiállás alkalmával szabálytalanul bevágott Valtteri Bottas elé, és a holland pilótát hiába büntették meg, Bottas nem tudta visszaszerezni a pozícióját az elé kerülő Sebastian Vetteltől.

Lewis Hamilton közben megpróbáltatások közepette, de megnyerte a versenyt, így 17 pontra növelte az előnyét Bottasszal szemben az egyéni világbajnokságban, és természetesen tovább erősítette a Mercedes vezetését is a konstruktőri tabellán. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt ígérte, továbbra sem lazítanak majd.

Monacóban is a két Mercedes rajtolhatott az élről Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Láthattuk már, hogy a csapatok győzelmi sorozata akkor szakadt meg, amikor úgy érezték, hogy a siker jár nekik, és az teljesen normális – vélte. – Nem az. A kettősgyőzelmek, még az első és harmadik helyek sem normális eredmények a motorsportok csúcskategóriájában, mi ezért is számítunk folyamatosan arra, hogy akadályokba ütközünk.”

Wolff szerint Monacóban a gumistratégia terén elkövetett hiba miatt közel voltak a vereséghez, ezért arra bíztatta a munkatársait, hogy tanuljanak a botlásból, mert más pályákon nem lehet majd kihasználni azt, hogy Monacóban szinte lehetetlen előzni. „Nem szabad önteltnek lennünk. Az emberek azt mondják, hogy a fellegekben járunk, és ez így is marad, de itt egy kissé mázlink volt.”

Az átlagosnál szűkebb monacói bokszutcában Verstappen és Bottas talán nem akadtak volna össze, de a finn pilóta akkor is csak a 3. lehetett volna, ebben az esetben a Red Bull mögött Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Noha Wolff a verseny után azt nyilatkozta, hogy nincs semmi kifogása Verstappen megbüntetésével kapcsolatban, később elmondta, szerinte a holland pilóta bevágása Bottas elé „mindkét pilóta versenyét tönkretette”. Ettől függetlenül méltatta a finn versenyző szereplését is, akitől újabb remek eredményekre számít.

a pole-t is elérhette volna, és a futamon is a 2. hely lett volna a minimum, azt viszont elvették tőle – vélte. – Az elmúlt futamok során nagyon ellenálló volt és elszánt. Az időmérős tempója elképesztő, és nincsenek kétségeim afelől, hogy pokoli mérges lesz, és nagyon erősen vág majd vissza Montrealban.”

Mindent egy helyen az Eb-ről