Vágólapra másolva!
Lando Norris túltette magát azon, hogy Szocsiban lemaradt élete első nagydíjgyőzelméről, már pozitívumokat is talál a történtekben. Sokat jelentett neki, hogy Lewis Hamilton is biztatta.

Drámai körülmények között vesztette el pályafutása első nagydíjgyőzelmét Lando Norris, a McLaren pilótája vezette a versenyt, amikor néhány kilométerrel a leintés előtt esni kezdett az eső, és úgy döntött, hogy nem megy ki esőgumikért, az ellenfelei viszont megtették, így amikor erősödni kezdett a zápor, Norris védtelen volt, és visszaesett a mezőnyben.

Norris magabiztosan vezetett, mielőtt elkezdett esni az eső Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A brit tehetséget megviselte a vereség, de az F1 hivatalos weboldalának elárulta, néhány nap után már kevésbé fájt neki, hogy lemaradt az eddigi legnagyobb lehetőségéről. A McLaren pilótája egykori gokartcsapatával, a Ricky Flynn Motorsporttal önálló márkát hozott létre LN Racing Kart néven, ennek bemutatóján beszélt az F1.com riporterével.

és sok időt töltöttem a mérnökeimmel, az egész munkacsoporttal, hogy mindent átvegyünk és egy kicsit letisztuljanak a döntéseink. Már jobban érzem magam és készen állok a következő kihívásra” – utalt a soron következő, Török Nagydíjra.

Norris úgy vélte, hogy igaz a mondás és a megpróbáltatások tényleg erősebbé teszik az embert és Niki Lauda egykori álláspontjával egyetértve azt mondta, „az ember talán többet tanul a nehéz pillanatokból. Mindig lehet tanulni, még akkor is, ha valaki megnyeri a versenyt” – mondta, majd emlékeztetett, hogy

a pályán nagyon rövid idő alatt kellett meghoznia egy nehéz döntést.

„Úgy érzem, hosszú pályafutásom lesz az F1ben, és bizonyos szempontból jó, hogy ez már ilyen korán felmerült, így, ha a jövőben is előfordul ilyen, akkor már jobban tudok majd reagálni” – mondta.

Hamilton gratulációja sokat jelentett neki Forrás: Daimler AG/LAT Images

A McLaren pilótája szerint nagyon sok bátorító üzenetet kapott, nem csak versenyzőktől, hanem a csapattársaitól és más sportágak képviselőitől is. A sok biztatás között kiemelte Lewis Hamilton hozzá intézett szavait, amelyek különösen sokat segítettek neki.

„Felnéztem rá, miközben felnőttem, és ő hétszeres világbajnok, nagyon sok helyzetet megélt már, bizonyos esetekben még ennél is rosszabbat, de nekem rosszabb érzés, mert ez lett volna az első győzelmem, amit nagyon meg akartam szerezni – mondta Norris az ITV This Morning című műsorában. – Sok versenyző mondta, hogy szép munka volt és eljön majd az én időm, ezt már sokszor hallottam, de amikor olyasvalaki mondja, akire felnéztem, az egy kicsit többet jelent.”

Mindent egy helyen az Eb-ről