A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A mezőnyből hetedikként az Alfa Romeo is bejelentette idei autóbemutatójának időpontját, ám a hinvili istálló furcsa módon nem az első tesztelés előtt leplezi le 2022-es versenygépét, hanem két nappal utána.

Február 27-én érkezik hivatalosan az Alfa Romeo idei Forma-1-es autója, a C42-es, ami csak azért furcsa, mert a csapatok általában az első tesztelés előtt, legkésőbb annak kezdetekor, a boxutcában leleplezik az adott évi modelljüket. A svájci istálló lépése ugyanakkor az Autosport információi szerint nem azt jelenti, hogy a csapat nem lesz ott a február 23-án kezdődő három napos barcelonai gyakorláson.

Az első kép az Alfa Romeo C42-esről

„Az új autó, amely az első, a csapat által az új szabályok szerint épült kocsi, teljes festésével digitális bemutató keretein belül kerül leleplezésre. Képeket és videókat teszünk róla közzé február 27-én, közép-európai idő szerint reggel 9-kor, majd ezt követi a bemutató 9 óra 30 perctől egy online sajtótájékoztatóval, amelyen részt vesz Frédéric Vasseur csapatfőnök, Jan Monchaux technikai igazgató, valamint a csapat pilótái, Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü" – olvasható az Alfa Romeo közleményében.

A hangsúly pedig a „teljes festésével" szavakon van, az Autosport szerint ugyanis az Alfa a barcelonai tesztelésen már a 2022-es autójával fog körözni

(a tavalyi modellel nem is lenne értelme), viszont még átmeneti festést fognak használni, és a végleges verziót a bemutatón leplezik le.

Kevésbé fognak kötődni a Ferrarihoz

Noha továbbra is a Ferrari erőforrásával fog versenyezni a csapat, a Motorsport olasz kiadása úgy tudja, hogy a továbbiakban nem a maranellóiak váltóját és hátsó felfüggesztését használják majd, aminek az autó tervezésénél lehet előnye, hiszen a továbbiakban ennél a két elemnél nem kell alkalmazkodniuk a készen kapott koncepcióhoz. A szaklap szerint a svájciak autójának az idén rövidebb lesz a tengelytávja a Ferrari modelljénél, illetve a minél karcsúbb oldalszekrények miatt a hűtőket a motor fölé, és nem annak két oldalára helyezik el.

Kevésbé lesz szoros a kapocs a Ferrarival Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A kis mértékben nevet és logót is változtató istálló egyébként korábban C40-es kódjellel akarta ellátni az idei autóját, mondván a 2021-ről 2022-re halasztott szabályváltozások miatt ez a kocsi már tavaly debütált volna, és amikor elkezdték a tervezését, a C40-es modellnek szánták. Emiatt lett a 2021-es autó a C41-es, most viszont úgy döntöttek, hogy a folytonosság érdekében inkább C42 lesz az idei neve, így a C40-es végül kimarad a sorból.

Az eddig bejelentett autóbemutató időpontok

Csapat Időpont
Aston Martin Február 10.
McLaren Február 11.
Alpha Tauri Február 14.
Ferrari Február 17.
Mercedes Február 18.
Alpine Február 21.
Alfa Romeo Február 27.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!