Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) háromhelyes rajtbüntetéssel sújtotta a McLaren ausztrál pilótáját, Oscar Piastrit, aki így a második helyett az ötödik helyről rajtolhat az imolai Emilia-Romagna Nagydíjon.

A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzését a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen zárta az élen, így sorozatban rekordot jelentő nyolcadik alkalommal ő indulhat az élről a vasárnapi futamon. Az imolai F1-es kvalifikáción Oscar Piastri mindössze 74 ezreddel maradt el a holland 1:14,746-es, pole pozíciót érő időeredményétől, így a McLaren ausztrál pilótája második lett. Ám az FIA utólag vizsgálatot indított Piastri ellen, amiért még az időmérő első szakaszának, a Q1-nek a végén feltartotta a dán Kevin Magnussent a Tamburello-sikánban.

Forma-1, F1, Emilia-Romagna Nagydíj, 2024, Oscar Piastri
A McLaren ausztrál pilótája, Oscar Piastri szenzációsan teljesített az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj szombati napján, hiszen a harmadik szabadedzés megnyerése után másodikként intették le az imolai időmérő edzésen
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Oscar Piastrit megbüntette az FIA az F1-es Emilia-Romagna Nagydíjon

A Haas dán pilótája az utolsó gyors körén részben az akadályozás miatt nem tudott továbbjutást érő köridőt autózni, ezzel pedig beállította Marcus Ericsson negatív rekordját, ugyanis F1-es karrierje során már ő is 71-szer esett ki az időmérő első szakaszában. Az FIA szombat este úgy döntött, hogy Oscar Piastri három rajthelyes büntetést kap az imolai futamra Kevin Magnussen feltartása miatt.

A büntetés miatt Verstappen mellől a McLaren csapatával friss Forma-1-es futamgyőztes Lando Norris rajtolhat el a versenyen, a második sorból pedig a két Ferrari startolhat Charles Leclerc és Carlos Sainz sorrendben. Piastri mellől George Russell indul, majd Cunoda Juki, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg zárja a legjobb tíz mezőnyét.

Az F1-es imolai Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén a 63 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30