Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton utolsó Mercedesnél töltött idénye továbbra sem sikertörténet, a hétszeres világbajnok az F1-es Monacói Nagydíjon sem alkotott maradandót. A futam után a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, milyen hibát követtek el a versenyen.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc indulhatott az első rajtkockából, majd a verseny hamar félbeszakadt három autó összeütközése miatt, de a 40 perces kényszerpihenő sem tudta kizökkenteni a Ferrari pilótáját, aki közel két év után nyert futamot a száguldó cirkuszban. A Mercedes hétszeres világbajnoka, a jövőre már a Ferrari színeiben versenyző Lewis Hamilton a hetedik helyen zárt (innen is rajtolt), így legalább pontot szerzett, de összességében gyenge idényt fut, nyolc versenyhétvége után 42 ponttal csak a nyolcadik helyen áll az egyéni vb-pontversenyben.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
Lewis Hamilton Monacóban sem állhatott fel a dobogóra
Fotó: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto

Nagyot hibázott a Mercedes

A Monacói Nagydíj során ismét nem volt meg az összhang a Mercedes és Hamilton között, amit később Toto Wolff csapatfőnök is kénytelen volt beismerni. A német csapat nem szólt a hétszeres világbajnoknak arról, hogy azért hozták ki a bokszba, hogy elévágjanak Max Verstappennek, és hogy a kivezető köre kritikus lesz.

Félrekommunikáltuk a dolgot, először köztünk, a bokszfalon csúszott el. Azt kellett volna közölni, hogy a kivezető kör kritikus, mert megpróbálunk elévágni. Szóval az az üzenet, amit Lewis kapott, legjobb esetben is összezavaró, de valószínűleg egyszerűen rossz volt.

A kritikus kivezető kört kellett volna mondani, de azon aggódtunk a háttérben, hogy ha egy kör alatt elhasználja azt a gumit, akkor mi történik majd később. De összességében rossz üzenetet adtunk, a csapat hibázott - írta meg a formula.hu, miként magyarázkodott Toto Wolff a Mercedes hibája után.

Toto Wolff, Mercedes, Forma-1
Toto Wolff beismerte, hogy hibázott a Mercedes Monacóban
Fotó: AFP

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről