Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Monacói Nagydíjon a McLaren versenyzője, Oscar Piastri végzett a második helyen a győztes Charles Leclerc mögött. Nemrég kiderült, hogy az ausztrál pilóta végig sérült autóval versenyzett, mert a Carlos Sainzcal történő koccanása után a szerelők nem tudták teljesen megjavítani a kocsiját.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc indulhatott az első rajtkockából, majd a verseny hamar félbeszakadt három autó összeütközése miatt, de a 40 perces kényszerpihenő sem tudta kizökkenteni a Ferrari pilótáját, aki rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen a McLaren ausztrál pilótája Oscar Piastri futott be, akinek az autójával a rajtot követően Carlos Sainz enyhén koccant. A spanyol defektet kapott, majd a piros zászlós leintést követően ismét a harmadik helyről indulhatott, Piastrinak pedig meg kellett javítani a McLarenjét a bokszban.

F1 Grand Prix of Monaco
Oscar Piastri lett a második a futamgyőztes Charles Leclerc mögött, míg Carlos Sainz szerezte meg a harmadik helyet
Fotó: NurPhoto via AFP/Luca Barsali/NurPhoto

Oscar Piastri végig sérült autóval versenyzett Monacóban

"Amint megtörtént az összeérés, láttuk, hogy 20 pontnyi leszorítóerő veszett oda, ami itt Monacóban nagyjából fél másodpercnek felel meg. Köszönhetően azonban a piros zászlónak, sikerült némi javítást eszközölni a padlólemezen, de teljesen nem tudtuk megoldani a problémát" - mondta a futamot követően a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella.

"Lecseréltük az oldaldobozt is, amely szintén sérült volt, így összesen tehát 10 pontnyi leszorítóerő volt a hátrányunk a teljes futamon, ami talán két és fél tizednek felel meg" - tette hozzá az olasz mérnök.

"Egyértelműen éreztem, hogy eltaláltak az 1-es kanyarban, az autónak azon része pedig nagyon érzékeny. Nyilván a piros zászló hossza elég sokat segített. 

Nagyon-nagyon kicsi összeérés volt, de ezeknél az autóknál és főleg a padlólemeznél, amely érzékeny a generált leszorítóerőre, még ez is simán tönkreteheti a futamod" -

idézte a motorsport.com Piastri szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről