Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzését a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen zárta az élen, így ő indulhat az élről a vasárnapi, imolai futamon. A háromszoros világbajnok legnagyobb riválisa, Lando Norris szerint mindenki „kissé hülye”, aki úgy hiszi, hogy Verstappen legyőzhető Imolában.

Max Verstappen számára borzalmasan indult az imolai versenyhétvége, ugyanis a pénteki szabadedzést csak a hetedik helyen zárta. Verstappen azonban a szombati időmérőre magára talált és kevesebb mint egy tizeddel megszerezte a pole pozíciót a McLaren duója, Oscar Piastri és Lando Norristól előtt. Piastri ötrajthelyes büntetése miatt változott a rajtsorrend, így a Miamiban élete első futamgyőzelmét arató Norris indulhat az első sorból a vasárnapi futamon. 

F1 Emilia-Romagna Grand Prix 2024 Qualifying
Norris biztos volt Verstappen feltámadásában, de legyőzhetőnek érzi a hollandot
Fotó: NurPhoto via AFP

Ugyan a szabadedzések során némi meglepetésre a McLaren gyorsabbnak tűnt, mint a Red Bull, Norris mégis úgy gondolja, hogy nincs realitása annak, hogy Verstappent le tudnák győzni.

Ezen a pályán szinte lehetetlen előzni, különösen, ha olyan kicsik a különbségek. Mindig próbáljuk kihasználni mások hibáit és gyengélkedéseit. Maxnak nem alakult a legsimábban a hétvégéje, de úgy hiszem, egy kissé hülye, aki kételkedett a Red Bull vagy az ő visszatérésében és abban, hogy jó munkát végez az időmérőn”

 – mondta Norris az időmérő után.

Az időmérős vereség ellenére Norris bizakodó

"Számítottam rá, hogy magára fog találni. Bosszantó, hogy megint lemaradtam tőle az időmérőn, de közel vagyunk, és csapatként elégedettek lehetünk. Mind jól teljesítettünk. Ha így folytatjuk, és olyan erős lesz a versenytempónk, mint Miamiban volt, akkor szerintem jó versenyünk lehet" – fogalmazott a brit pilóta, aki hozzátette, sajnálja, hogy kevéssel lemaradt a pole pozícióról. 

Egész hétvégén jók voltunk, bár Imolában nem mi futjuk a leggyorsabb köröket, de talán mi voltunk a legkövetkezetesebb csapat, és közel vagyunk Maxhoz. Az autó jól működött már az első szabadedzéstől, a csapat pedig jó munkát végzett. Frusztráló. Valahányszor egy tizeden belül vagy a pole-tól, mindig azon gondolkodsz, hol találhattál volna egy keveset. Egyértelműen benne is volt, de ezen a pályán nehéz jól csinálni. 

Nem hiszem, hogy könnyű versenyünk lesz. Viszont, ha végig nyomást tudunk gyakorolni a Red Bullra, akkor természetesen optimisták is lehetünk"

 – fogalmazott Norris.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30