A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szörnyú balesetnek lehettek szemtanúi a Le Mans-i 24 órás verseny néző, nagy szerencse, hogy a pilóta segítség nélkül, sértetlenül ki tudott szállni a fejre állt autóból.

Mint ismert, sorozatban második sikerét aratta a Ferrari a Le Mans-i 24 órás versenyen, a legendás futamon pedig több nagy bukást is láthattunk, a legnagyobbat pedig valószínűleg az Aston Martin pilótája, Daniel Mancinelli szenvedte el - írja a Motorsport.

Le Mans, Daniel Mancinelli
Daniel Mancinelli hatalmasat bukott
Fotó: X

Daniel Mancinelli horrorbukása

A 35 éves versenyző a híresen veszélyes 

Indianapolis-kanyarban vesztette el az irányítást az autója felett, nagyot bukott, a kocsi totálkárosra tört és a feje tetejére állt. Szerencsére Mancinelli sértetlenül, segítség nélkül szállt ki az autójából.

Az olasz autóversenyző, Daniel Mancinelli hosszú gokartpályafutás után 2006-ban kezdte Formula Racing karrierjét, az olasz Formula Azzurra sorozatban. Négy versenyén egy dobogós helyezést szerzett. 2007-ben az olasz Formula Renault 2.0 bajnokságban indult a CO2 Motorsporttal. A kategóriában első szezonjában 78 pontot szerzett, így a tizenhatodik helyen végzett.

2008 októberében debütált a Forma-3-ban, és és a BVM - Target Racing csapatában versenyzett az olasz Forma-3-as szezon utolsó fordulójában Vallelungában. Az első futamot a hatodik helyen fejezte be, majd a második futamban a harmadik lett Francesco Castellacci és a sorozatbajnok Mirko Bortolotti mögött. A két versenyen elég pontot szerzett ahhoz, hogy a tizenharmadik helyen szerepeljen a tabellán. 2010 -ben visszatér a sorozatba, Vittorio Ghirelli partnereként a Team Ghinzaninál.

2008-ban Mancinelli az olaszországi Porsche Carrera Cup két versenyén is részt vett. és dobogós helyezést ért el Spa-Francorchampsban. 2009 októberében egy Formula Renault 3.5-ös sorozatú autót tesztelt a Motorland Aragón versenyen a Draco Racing újdonsült csapatbajnokának. Az utóbbi években a 24 órás Le Mans-i verseny mellett az IMSA SportsCar Championshiben, az Intercontinental GT Challenge-ben és az FIA Endurance világbajnokságán is szerepelt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!